Kõige enam on Jacobsit häirinud Briti meedia. Ajaleht The Times tõi välja, et Jacobs tegi selle aasta märtsini koostööd kulturisti ja isehakanud toitumisnõustaja Giacomo Spazziniga, keda Itaalia politsei kahtlustab anaboolsete steroididega äritsemises.

Jacobsi agendi Marcello Magnani sõnul katkestas sprinter Spazziniga koostöö kohe, kui politsei talle süüdistuste sisu tutvustas. Jacobs muul moel uurimisse segatud pole.

Kahtlustele valas õli tulle teade, et sel hooajal Jacobs enam ei võistle. Agent Magnani ütles, et jooksja pole vigastatud, aga hooaeg on olnud nii pikk ja kurnav, et Jacobs otsustas ennast igaks juhuks säästa.

Kui eile selgus, et Suurbritannia sprinteri Chijindu Ujah' Tokyo olümpial antud dopingutesti A-proov osutus positiivseks, leidis Jacobs võimaluse britte tögada.

"Ujah' uudis tõi mu huultele naeratuse. Britid peaksid enne minu süüdistamist vaatama, mis nende endi kodus toimub. Mind see kära ei häiri. Vastupidi, naudin oma triumfi sajaprotsendiliselt," vahendas Jacobsi sõnu Tuttosport.

27-aastane Ujah aitas Tokyo olümpiamängudel Briti teateneliku 4x100 m finaalis hõbemedalile. Lisaks talle võitsid hõbemedali Zharnel Hughes, Richars Kilty ja Nethaneel Mitchell-Blake, kuid medalid on Ujah' dopinguproovi tõttu ohtu sattunud. Kui brittide nelik peaks tagantjärele karistuse saama, kerkiks hõbedale Kanada ja pronksile Hiina. Olümpiavõitjaks tuli üllatuslikult Itaalia nelik, peaosas oli taas Jacobs.

Jacobs parandas 100 meetri jooksus oma rekordit ühe aastaga kolme kümnendiku võrra, olümpiafinaali võitis ta tulemusega 9,80.