Itaalia saalijalgpalli assotsiatsioon esitas UEFAle läbivaatamiseks oma pakkumise seoses naiste UEFA Meistrite liiga korraldamisega saalijalgpallis. Projekti järgi saavad naiste Meistrite liigas osaleda kõik võistkonnad, kes on võitnud rahvuslikud meistrivõistlused, mis toimusid 2020/21. hooajal, samuti neli asemeistrit parima reitinguga riikidest (tulemuste alusel, mida võistkonnad on saavutanud eelmistes Euroopa naiste turniiri mängudes). Kõigi teiste riikide puhul, kes pole kunagi Euroopa naiste turniiril osalenud, arvestatakse UEFA jooksvat koefitsienti saalijalgpalli naiste koondiste lõikes.

Turniir peab koosnema kolmest etapist

  • Eelvoor (4 või enama võistkonnaga, sõltuvalt riikidest, kus etapp toimub)
  • Põhivoor (16 võistkonda)
  • Kaheksa võistkonna finaal (8 võistkonda)

Uuel hooajal on õigus osaleda 19 võistkonnal

  1. Hispaania (2 võistkonda) põhivoor
  2. Portugal (2 võistkonda) põhivoor
  3. Itaalia (2 võistkonda) põhivoor
  4. Venemaa (2 võistkonda) põhivoor
  5. Ukraina (1 võistkond) põhivoor
  6. Horvaatia (1 võistkond) põhivoor
  7. Poola (1 võistkond) põhivoor
  8. Ungari (1 võistkond) põhivoor
  9. Soome (1 võistkond) põhivoor
  10. Šveits (1 võistkond) põhivoor
  11. Tšehhi (1 võistkond) põhivoor
  12. Valgevene (1 võistkond) põhivoor
  13. Sloveenia (1 võistkond) eelvoor
  14. Gibraltar (1 võistkond) eelvoor
  15. Inglismaa (1 võistkond), eelvoor

Madalmaades, Belgias ja Šveitsis jäi 2020/21. hooaeg pooleli COVID-19 pandeemia tõttu. Taanis, Norras, Eestis, Leedus, Slovakkias, Moldovas ja Põhja-Iirimaal 2020/21. hooajal meistrivõistlusi ei toimunud.

Armeenia, Läti, Serbia, Bosnia ja Hertsegovina, San Marino, Liechtenstein, Fääri saared, Island, Montenegro, Kosovo, Saksamaa, Iisrael, Makedoonia, Albaania, Kasahstan, Wales, Šotimaa, Iirimaa, Prantsusmaa, Austria, Luksemburg, Andorra, Malta, Küpros, Kreeka, Rumeenia, Bulgaaria, Türgi, Gruusia ja Aserbaidžaan – nendes riikides rahvuslikke meistrivõistlusi naiste seas ei korraldata.

Eeletapi läbiviimist planeeritakse perioodile novembrist detsembrini 2021 miniturniiri formaadis ühe võistkonna väljakul. Põhivoor kujutab endast nelja gruppi, millest igas neli võistkonda. Kaks võistkonda igast grupist pääsevad kaheksa võistkonna finaali. Iga grupp mängib kõik mängud ühe osaleja juures nelja hulgast perioodil jaanuarist veebruarini 2022.

On olemas kaheksa võistkonna finaali kaks läbiviimise formaati: klassikaline skeem veerand-, poolfinaalist ja finaalist, mis kõik koosnevad ühest mängust, või veel üks grupivoor, kus osaleb kaks neljast võistkonnast koosnevat gruppi ja mõlemast grupist pääseb kaks esimest võistkonda poolfinaali, seejärel finaali (samuti on võimalik variant, mille puhul kahe grupi võitjad pääsevad otse finaali). Kaheksa võistkonna finaali toimumise aeg on 2022. aasta aprillikuu.

Märgitakse, et naiste UEFA Meistrite liiga võitja saab õiguse osaleda kontinentidevahelisel karikaturniiril, kus ta astub võitlusse naiste Libertadorese karika võitjaga.