Kolmandat aastat toimiv talendilaagrite programm noortele palluritele, kel vanust 15-16, ei keskendu ainult treeningutele. Sel nädalal Põlvaski osalesid noormehed loengutel ja vestlustubades erinevatel teemadel. Brit Laak ja Marko Paloveer avasid meediasuhtluse maailma, Kerstin Joandi rääkis toitumisest ning Aave Hannus psühholoogiast.

"Üks teemadest oli, et kuidas spordis mõelda. Vahel tuleb sportlasel tavainimese mõtlemine üle kavaldada. Arutleme ka eesmärkide seadmisest, kuna mängijatel võib isikliku arengu perspektiiv kaduma minna ning karmis konkurentsis on raske säilitada motivatsiooni ja enesekindlust," selgitas mitmes laagris osalenud spordipsühholoog Aave Hannus.

"Vaimse tervise küsimused on spordis viimastel aastatel väga teravalt esile tõusnud. Sportlastel on suurem koormus kui teistel noortel ning räägime ka aja ja karjääri planeerimisest. Selgitan spordipsühholoogi rolli, sest tihti pole noortel muresid kellelegi kurta, ent üksi ei tohiks keegi jääda," sõnas Tartu Ülikooli spordipsühholoogia õppejõud.

"Noored käsipallurid mõtlevad alati huviga kaasa. Sel korral olid laagris ainult noormehed ning grupp oli väiksem, mistõttu oldi palju aktiivsemad ning meil toimus põnev ja intensiivne suhtlus. Tänapäeva noored mõtlevad väga küpselt, olen seda teistegi spordialade puhul täheldanud," kinnitas Hannus.

Koondise treeneriteringi kuuluv Kaspar Lees jäi laagriga rahule. "Poisid said siit kaasa väga mitmekülgset haridust – nii käsipalli mõistes kui ka muudes küsimustes. Neljapäevane loeng õigest toitumisest oli põnev, nagu ka spordipsühholoogia- ja meediateemalised arutelud," hindas Lees.

"Käsipalliliidu talendilaagrid on ka muidu väga olulised, aga eriti nüüd, kus sel vanusel pole pikalt toimunud ei meistrivõistluseid ega muid turniire. Suhtlus koondisekaaslaste või klubilises mõistes konkurentidega on tähtis. Erinevatest klubidest noored said võimeid võrrelda ja neid arendada, aga ka koondisevaimu tekitada," sõnas Eesti rahvuskoondislane.

"Olen 2004–2006 sündinud noormeeste tegemistega hästi kursis ja usun, et meil on siin kasvamas vägagi põnev ja andekas põlvkond. Arenguruumi on loomulikult kõigil, aga huvitavaid kujusid on palju ning talendilaagrid annavad poistele kindlasti lisamotivatsiooni kõrgemate sihtide püüdmisel," uskus Lees.

Eesti U17 koondise talendilaagris osalesid: Kaspar Padjus, Andreas Arder, Mark Tjurlik, Deivid Nugis, Kenneth Säde, Frederik Pennert, Karel Kunnus (kõik HC Tallas), Ats-Kaarel Kaljuvee, Georg Sillat (mõl HC Pärnu/Paikuse), Georg Gustav Kont, Oliver Vetevool, Robin Koor, Alex Tropper (kõik HC Viimsi), Aron Leppik, Egert Penu (mõl Aruküla SK), Aron Saarna, Reio Kähr ja Andero Hääl (kõik Põlva Käsipalliklubi). Treenerid Kalmer Musting, Rein Suvi, Kaspar Lees, Martin Noodla ja Andres Joosep.