Jagrile kuulub tänavuseks hooajaks Tšehhi kõrgliigasse naasnud HC Kladno hokiklubi, mille ridades ta ka ise jätkuvalt mängib. Nii on tšehh koos tiimikaaslastega valmistumas uueks hooajaks, mis on talle profikarjääri jooksul juba 34.

"Kas teate, miks jätkuvalt mängin? Mul on klubi ees vastutus, vastasel juhul ma ei naeruvääristaks ennast," rääkis Jagr portaali TSN.ca vahendusel. "Kui lõpetaksin, siis partnerid ja sponsorid lahkuksid ning klubi võib kokku variseda."

"Mul ei ole valikut," jätaks ta. "Inimesed ei mõista seda, aga mind ei huvita. Ainult Jumal saab minu üle kohut mõista. Ootan endast veel nii mõndagi ja usun, et suudan seda ka anda."

"Uskuge aga mind, nii lihtne see enam pole," lisas Jagr. "Suurem osa karjäärist möödus nii, et kui tahtsin värava visata, siis ka tegin seda. Nüüd see aga nii ei tööta. Samal ajal inimesed ootavad minult väravaid. See on väga halb tunne, kui inimesed arvavad, et ma suudan, aga tean ise, et ei suuda."

HC Kladno on vanameistrile hingelähedane, sest 20 aastat juhtis klubi tema isa Jaromir Jagr seenior. "Nii kaua, kuni mu isa hingab, on klubi minu vastutuse all. Ta pidas seda 20 aastat üleval. Pojana oleks mul häbi, kui sealt lahkuksin," rääkis ta.

Maailma tugevaimas hokiliigas NHL pidas Jagr 1733 mängu (kõigi aegade kolmas tulemus) ja kogus 1921 resultatiivsuspunkti, jäädes sellega alla vaid rekordimees Wayne Gretzky`le (2857 punkti).

Kuulus tšehh esindas NHLis Pittsburgh Penguinsi, Washington Capitalsi, New York Rangersi, Philadelphia Flyersi, Dallas Starsi, Boston Bruinsi, New Jersey Devilsi, Florida Panthersi ja Calgary Flamesi klubisid. Jagr tuli Penguinsi ridades 1991. ja 1992. aastal Stanley karika võitjaks.