"Naiste sport on viimaste aastatega teinud kõva arengu, aga veel on vaja tööd teha, et edendada soolist võrdõiguslikkust treenerite ja ametnike seas," seisab ROK-i kodulehel. "Ainult 10% viimase kümnendi jooksul suve- ja taliolümpial osalenud treeneritest on olnud naised. Ametnike ja kohtunike seas on samal perioodil naiste osalusprotsent olnud 30. Esialgsed numbrid näitavad, et Tokyos tehti väike areng, kui kõikidest treeneritest 13% olid naised, kohtunike seas oli vastav näitaja 30,5%."

Üheks Tokyos osalenud naiskohtunikuks oli eestlanna Iris Metspalu, kes mõistis õigust sulgpalliturniiril. "Kui alustasin sellega, oli põhimõtteliselt tegu meeste maailmaga," meenutas Metspalu. "Nüüd aga on Tokyos 26 peakohtunikku, kellest seitse olid naised. Minu arvates on see päris hea."

"Naiskohtunikena jagame oma kogemusi ja meil on väga hea meel, et rohkem naisi siin kaasa teeb," jätkas Metspalu, kes sai peakohtunik olla Tokyo turniiril ka segapaarismängu pronksimatšis. "Peame kasutama kogu oma jõudu, meelt ja ekspertiisi, et jõuda sinna, kuhu tahame. Teeme selle ära! Võtame abi vastu ja täidame oma unistuse."