Levadia näitas esimeste suvekuude jooksul head minekut, kui neljast kohtumisest võeti maksimumpunktid väravate vahega 13:3. Juunikuu lõpus õnnestus koduväljakul tulemusega 3:0 üle mängida FC Kuressaare. Juuli esimesel päeval saadi raske võitlusega kirja 2:1 võit Tartu Tammeka vastu, kui kohtumise viimased minutid tuli mängida arvulises vähemuses. Kahes mängus olid Levadia võidunumbrid 4:1, kui koduväljakul alistati Nõmme Kalju ning võõrsil õnnestus üle mängida Narva Trans. 19 vooru järel jätkab Levadia tabelis liidrikohal, kui kolme enampeetud kohtumise juures edestatakse Florat üheksa punktiga.

Robert Kirss käis väljakul kõigis kohtumistes ning panustas meeskonna edusse kuue väravaga, kui sahistas nii Kalju kui ka Transi võrku kahel korral ning sai jala valgeks ka Kuressaare ja Tammeka vastu. Lisaks jäi tema arvele ka üks resultatiivne sööt. Ründaja InStati keskmine hinne oli 276.

Esiliiga juuni- ja juulikuu kuu parimate auhinnad lähevad JK Tallinna Kalevisse, kui treeneri autasu kuulub duole Daniel Meijel ja Aivar Anniste ning parim mängija on Kaspar Laur.

Kalevil õnnestus juunis ja juulis teenida viiest kohtumisest viis võitu, väravate vahega 18:4. Esmalt alistati juuni keskel 5:1 FC Flora U21. Seejärel teeniti 3:2 võit Pärnu JK üle ning oldi kindlalt 4:0 üle lähimast jälitajast Paide Linnameeskond U21-st. Lisaks alistati vastavalt 1:0 ja 5:1 FC Elva ning Tartu Tammeka U21. Liigatabelis hoiab Kalev teist kohta, kui ühe vähempeetud mängu juures kaotatakse Maardule kolme punktiga.

Kalevi keskkaitsja Laur sai Kalevi eest kirja viis täismängu. Omalt poolt panustas ta kolme väravaga ning aitas kahes kohtumises oma seljataguse puhtana hoida.

Kuu parimaid mängijaid ja treenereid tunnustab alates 2018. aastast kinkekaartidega juveeli- ja kellakauplus Goldtime. Sel hooajal jagatakse parimate auhindu Premium liigas, Esiliigas ja naiste Meistriliigas.

Esiliiga B juuni- ja juulikuu parimate auhinnad läksid Viimsi JK ja Ida-Virumaa FC Alliance’i ridadesse.

Parimaks mängijaks valiti Viimsi ründaja Karl Anton Sõerde, kes tegi juunis ja juulis kaasa seitsmes kohtumises. Nendes mängudes sai ta kirja kaheksa väravat, kui tegi skoori Vändra Vapruse, JK Tabasalu ja FC Tallinna vastu. Viimsi hoiab liigatabelis esikohta, kui Harju JK Laagrit edestatakse kuue punktiga.

Parimaks treeneriks valiti Ida-Virumaa FC Alliance juhendaja Erik Šteinberg, kelle juhendamisel teeniti juunis ja juulis seitsmest mängust viis võitu. Järjepanu alistati Tallinna JK Legion U21 (1:0), Läänemaa JK (3:2) ja Nõmme Kalju FC U21 (2:1). Seejärel tuli skooriga 1:3 alla vanduda nii Harju JK Laagrile kui ka Legion U21-le. Juulikuu lõpp läks siiski positiivselt, kui nii Vändra JK Vaprus kui ka Läänemaa JK alistati tulemusega 3:2. Tabelis paikneb Alliance viiendal positsioonil.