Ashram (22) kogus nelja kava peale 107.800 punkti. Eakaaslane Averina sai kokku 107.650 silma, mis tähendas, et venelanna pidi leppima hõbedaga. Muu hulgas häiris venelasi, et kuigi Ashram tegi viimases kavas vea (tal kukkus võistlusvahend käest), kogus ta Averinast rohkem punkte.

„Kõik olümpiamängudel startinud Venemaa rahvuskoondise sportlased olid puhtad,” sõnas Lavrov alustuseks, et keegi ei saa nende sportlasi dopingupattudes süüdistada.

Lavrovi sõnul tegutsesid olümpiamängude kohtunikud ebaausalt ning nad soovisid Venemaa sportlaste ebaõnnestumist. Eelkõige vibutas Lavrov näppu lääneriikide suunas, kes tahtvat venelastele ainult halba.

„Selles ei ole mingit kahtlust, et meile halba soovivad inimesed tegid kõik endast oleneva meie sportlaste tulemuste mõjutamiseks,” teatas Lavrov ning lisas, et ilmselgelt jätkatakse samasugust joont ka järgmistel võistlustel.

Venelannad olid olümpiamängudel jäänud individuaalses mitmevõistluses viimati kuldmedalita 1996. aastal Atlantas. Toona teenis esikoha ukrainlanna Jekaterina Serebrianskaja.