Seejuures pidas väravavaht viimase kohtumise 2019. aasta 16. detsembril NHL-is Ottawa Senatorsi eest, meenutas NHL-i koduleht. Nimelt on rootslane sellest ajast saadik olnud hädas peapõrutuse järgsete sümptomitega.

Nii otsustas rootslane nüüd karjääriga lõpparve teha. "Minu põrutusjärgsed sümptomid ning kaelaprobleemid on teinud võimatuks professionaalse väravavahina jätkamise," kirjutas ta sotsiaalmeedias. "Loomulikult ei tahtnud ma niimoodi karjääri lõpetada, aga täitsin oma lapsepõlveunistused: mängida NHL-is ja esindada Rootsi riiki. Tahan tänada kõiki, kes aitasid ja toetasid mind nii headel kui rasketel aegadel."

2009. aasta NHL-i draftis 62. valitud Nilsson jõudis NHL-is mängida New York Islandersi, Edmonton Oilersi, St. Louis Bluesi, Buffalo Sabresi, Vancouver Canucksi ja Ottawa Senatorsi eest. Ta sai NHL-is kirja 161 kohtumist.

Karjääri jooksul ka Rootsi kõrgliigas ja KHL-is Kaasani Barsi ridades mänginud Nilssoni tipphetkeks jäi 2018. aastal Rootsi koondisega maailmameistriks tulemine. Ta valiti toona turniiri parimaks väravavahiks. Lisaks võitis ta 2014. aasta MM-il Rootsiga pronksmedali.