2005. aastal profijalgpalluri karjäärile joone alla tõmmanud Karpinist sai 2008. aasta augustis Moskva Spartaki tegevdirektor. "Ta pole ainult edukas olnud spordis, vaid ka ärimaailmas. Temast saab meie klubile väga kasulik inimene," tutvustas Spartaki omanik, suurärimees Leonid Fedun toona Karpinit ajakirjanikele.

Sports.ru meenutab, et Karpin ise eitas viimase hetkeni läbirääkimisi Feduniga. "Tol hetkel ei saanud ma Hispaaniast Moskvasse põgeneda, sest mul olid Hispaanias äripartnerite ees teatud kohustused," selgitas Karpin toona. "Lisaks olid teatud isiklikud põhjused."

Venemaal ei oldud eriti kursis Karpini äridega Hispaanias peale selle, et ta oli tegev kinnisvaras. Rohkem oldi aga kursis tema tegemistega spordimaailmas. Nimelt kuulus talle rattatiim Karpin-Galicia, mis muu hulgas osales 2008. aastal kuulsal Vuelta tuuril. 21-st etapist võitis tema tiimi rattur ühe, meeskonna liider Ezekiel Mosquera sai üldarvestuses neljanda koha.

Venemaal hakkas aga siiski Karpini äritegevus huvi pakkuma: miks võttis Karpin vastu pakkumise Spartakis? Kuidas plaanib ta kombineerida äri Hispaanias klubi juhtimisega Venemaal? Karpini enda sõnul oli tal võimalus ka Venemaalt äri juhtida, sest tal olid Hispaanias partnerid olemas.