Baynes tegi kaelale liiga alagrupikohtumises Itaalia vastu, mille Austraalia 86:83 võitis. "See oli halb üksteisele järgnenud sündmuste jada," rääkis Austraalia olümpiadelegatsiooni meditsiinijuht, doktor David Hughes toona Fox Sportsi vahendusel. "Ta sai vigastada mängu ajal platsil viibides. Seejärel libises ta riietusruumis õnnetult ning vigastas end veel raskemalt."

"Oli selge, et tegu on tõsisema olukorraga," lisas Hughes korvpalluri kohta, kes viidi mängu järel haiglasse uuringutele. Austraalia koondis pole senini täpsustanud, mis täpsemalt Baynesiga juhtus ning kui tõsine ta vigastus on.

The Athleticu ajakirjaniku Shams Carania teatel on aga 34-aastase palluri vigastus osutunud kardetumast tõsisemaks. Ajakirjaniku väitel viibib kaelas tõsiselt närve kahjustanud austraallane jätkuvalt haiglas. Halvimal juhul võib Baynesil jääda vahele kogu tulevane hooaeg.

Nii ei saanud Baynes osaleda ka medalitseremoonial. Austraalia korvpallikoondis võitis riigi ajaloo esimese medali suurturniiril, pälvides Tokyos pronksi. Kolmanda koha matšis sai Austraalia 107:93 jagu Sloveeniast.

Baynes kuulus möödunud hooajal NBA-s Toronto Raptorsi ridadesse. 2014. aastal krooniti ta San Antonio Spursis NBA meistriks. NBA klubidest on ta esindanud veel Detroit Pistonsit, Boston Celticsit ja Phoenix Sunsi.