36-aastane Kipchoge tegi juhtgrupis konkurentidega vahe sisse kümmekond kilomeetrit enne finišit. Olümpiavõitjana finišeerinud Kipchoge edestas teisena lõpetanud Abdi Nageeyet lõpuks 1 minuti ja 20 sekundiga. Põnevas finišiheitlus pälvis hõbeda Hollandit esindav Nageeye, kes edestas kahe sekundiga Belgiat esindavat Bashir Abdit. Napilt jäi medalita keenialane Lawrence Cheronot, kaotades kahe sekundiga Abdile.

Sapporo tänavatel kõrget temperatuuri ja õhuniiskust trotsinud eestlaste omavahelises duellis jäi peale Nurme. Kui 10 km peal liikusid Nurme ja Fosti veel ühes tempos, siis sealt edasi hakkas vahe kasvama.

Nurme liikus kogu maratoni tõusvas tempos, olles igaks vaheajapunktis kohti parandanud. Seejuures suutis Nurme kohati mitu kilomeetrit liidritega sama tempot hoida. Kõva tõusu tegi Nurme viimastel kilomeetritel: kui veel 30 km peal oli ta 51., siis finišis juba 27. Ta kaotas Kipchogele 7.38-ga.

Ka Fosti parandas maratoni vältel kohti, kuid tema vahe liidritega kasvas siiski kiiremini. Visalt konkurentidest möödunud eestlane sai finišis 68. koha, ajaks läks kirja 2.25.37.

Karmis kliimas jõudis 106-st osalejast finišisse 76 meest.