The Times kirjutab, et professionaalne kulturist Giacomo Spazzini on sattunud Itaalia politsei uurimise alla - teda kahtlustatakse muuhulgas anaboolsete steroididega illegaalselt äritsemises. Spazzini on kohalikus meedias korduvalt kiidelnud, kuidas tema töö Jacobsiga on sprinteri praeguste kõrgusteni aidanud.

Itaalia politsei operatsioon algas juba 2019. aasta juunis ning selle andmete kohaselt olid süsteemi segatud tühjad retseptilehed ja haigla arsti tempel, mille abil endale apteegist dopingaineid soetati. Väidetavalt on Spazzini asjasse segatud, kusjuures lisaks süüdistatakse teda ka pettuses, sest ta nimetab end toitumisspetsialistiks, kuigi ametlikke vastavaid pabereid tal pole.

Jacobsi agent Marcello Magnani tõdes, et sprinter katkestas Spazziniga koostöö tänavu märtsis, kui sportlasele süüdistuste sisu tutvustati ning uurimine ei ole muu moel kuidagi Jacobsit puudutanud.

"Ilmselgelt ja kategooriliselt on vastus "ei"," sõnas Magnani, kui temalt Jacobsi võimaliku dopingukasutamise kohta küsiti.

Sealjuures tasub märkida, et kuna Jacobs alistas kümne sekundi piiri esimest korda alles tänavu maikuus, sattus ta alles siis Athletics Integrity Uniti (AIU) dopingukontrollinimekirja ehk nende tippkergejõustiklaste sekka, keda regulaarselt ja sageli testitakse. Seni testis teda aeg-ajalt vaid Itaalia kohalik antidopinguagentuur.

Alles neli päeva tagasi postitas Spazzini Instagrami video koos pika kirjutisega, kus selgitas, kuidas erinevate võtete abil Jacobsist maailma kiireim mees vormiti.