Kuigi tegu on Euroopa uusima riigiga, on Kosovo oma seniselt kahelt suveolümpialt (Rio 2016 ja Tokyo 2020) võitnud juba kolm medalit - kõik naiste judos, kõik kullad ja kõik erinevate sportlaste poolt. Teadupoolest elavad Kosovos peamiselt albaania rahvusest inimesed, aga kurioossel kombel pole Albaania ise seni veel mitte kordagi olümpiamängudelt medalit võitnud. Kosovos elab sealjuures 1,9, Albaanias 2,8 miljonit inimest.

Albaania osales esimest korda olümpiamängudel 1972. aastal, kuid jättis järgmised neli suveolümpiat erinevatel põhjustel vahele. Alates 1992. aastast on nad aga igal suveolümpial kohal olnud ning kaasa teinud ka neljadel talimängudel - seega on nende põud kestnud 13 olümpiat.

Tokyo mängudel jäi Albaania esimesest medalist väga napilt ilma - meeste tõstmise -73 kg kategoorias sai Briken Calja neljanda koha, kusjuures poodiumist jäi teda lahutama vaid üks kilogramm.

Oma esimest medalit ootab endiselt ka pisut enam kui kolme miljoni inimesega Bosnia ja Hertsegoviina. Hoolimata sellest, et nende pealinn Sarajevo võõrustas (toona veel Jugoslaavia koosseisus olles) 1984. aasta taliolümpiamänge, ei ole alates 1992. aastast iseseisvust nautinud riik veel olümpiamängudelt medalit noppinud.

Sellest hoolimata ei saaks öelda, et olümpiamedaliste Bosnias üldse poleks: Jugoslaavia koondises on Bosnia sportlased jalgpallis, korvpallis ja käsipalis võitnud lausa 40 medalit. Ainsaks individuaalseks medaliks on aga olnud Anton Josipovići poksikuld 1984. aastal Los Angeleses.

Sarnaselt Albaaniale oli ka Bosnial Tokyos esimene medal lähedal, kuid meeste taekwondo -68 kg kategoorias kaotas Nedžad Husić pronksimatši.

Tokyo mängudel on seni lisaks San Marinole suutnud oma esimese medali kirja saada ka Burkina Faso ja Turkmenistan. Praegustest ja endistest riiklikest olümpiakomiteedest on ühegi medalita kokku 69, suurem osa neist on kas väga väikesed või erilise spordikultuurita riigid. Enam kui kümne miljoni elanikuga riikidest torkavad selles arvestuses silma 161 miljoni elanikuga Bangladesh, 105 miljoni elanikuga Kongo DV, Angola (31 miljonit), Nepaal (28 miljonit), Magadaskar (28 miljonit), Mali (20 miljonit), Malawi (19 miljonit), Tšaad (16 miljonit), Kambodža (15 miljonit), Guinea (12 miljonit), Rwanda (12 miljonit) ja nimekirja ainus Lõuna-Ameerika riik Boliivia (11 miljonit).

Kõige enam kordi on olümpiamängudest osa võtnud, aga medalita jäänud Monaco, kes on vähemalt ühe sportlase saatnud 20 suve- ja 10 taliolümpiale.