32-aastane Durant ongi saanud koondise esindusnäoks. Ta oli olulises rollis nii 2012. kui ka 2016. aasta kullatiimis ning tänavu oli ta USA tõelistest superstaaridest ainus, kes leidis pärast väsitavat klubihooaega jaksu olümpiale tulla.

"See kogemus jääb meile igaveseks meelde. Side selle grupiga jääb eluks ajaks püsima. Oli suur au selles võistkonnas olla ja kuld koju viia," rääkis Brooklyn Netsi ääremängija pressikonverentsil.

"Mul on raske seda teekonda kirjeldada. Tulime siia kullamõtetega ja tahtsime, et kasvaksime võistkonnana iga päev. Ja see juhtuski. Algus oli muidugi raske, sest kaotasime üle pika aja olümpial mõne mängu. Tegime pärast Prantsusmaale kaotamist mängijatega koosoleku, treenereid seal polnud. Kui selline koosolek toimub, on selge, et oleme omadega põhjas. Tulime sealt välja," lisas ta.

Kuldmedali üle oli uhke ka tsentri positsiooni täitnud Draymond Green. Golden State Warriorsi pallur kuulus koondisesse ka 2016. aastal, ent tänavune saavutus on erilisem.

"Minu jaoks läheb tänavune kuldmedal karjääri saavutuste tippu. Maailmas on käsil hull ajajärk. Ilmselt pole keegi siin saalis istuv inimene midagi hullemat näinud," pöördus Green pressikonverentsil viibinute poole.

"Olümpia lükati aasta võrra edasi, pidime mõneks ajaks perega hüvasti jätma, jäime koroona tõttu mängijatest ilma... kõik need asjad ja lisaks kahtlused, et kas me suudame võita. Kuulsime seda kogu aeg. Kui kaotasime, nüpeldati meid igal pool."