USA - Prantsumaa 87:82: USA haaras ohjad esimese veerandaja lõpus ja seejärel hakati edu aeglaselt, aga kindlalt kasvatama. Kolmanda perioodi keskel juhtis USA juba 71:57, aga seejärel suutis Prantsusmaa end haardeulatuses hoida.

Kümmekond sekundit enna mängu lõppu tekkis Prantsusmaal pärast USA pallikaotust võimalus asi põnevaks teha. Nando De Colo vabavisked vähendasid vahe kolmele punktile (85:82). Seejärel tehti viga USA liidrile Kevin Durantile, kes tabas külmavereliselt mõlemad vabavisked.

Järgnenud Nicolas Batumi kolmene ei tabanud ja sellega oli mäng otsustatud.

Durant viskas üleplatsimehena 29 punkti, neist 21 tulid esimesel poolajal. Jayson Tatumi arvele jäi 19 punkti, Damian Lillard ja Jrue Holiday viskasid 11 punkti.

Prantsusmaa kasuks viskasid 16 punkti Rudy Gobert ja Evan Fournier.

Austraalia - Sloveenia 107:93: mõlemad võistkonnad tulid pronksimatšile suure motivatsiooniga, aga Austraalia oli selgelt parem. Poolfinaalis USA-le kaotanud Austraalia oli olümpiamängudel tulnud neli korda neljandaks, aga medalini polnud nad olümpiatel ega ka MM-idel varem küündinud.

Üleplatsimees oli 42 punkti ja 9 korvisööduga Patty Mills. Joe Ingles tõi 16 punkti, 9 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu ning Jock Landale 14 punkti.

Luka Doncic viskas Sloveenia 22 punkti, võttis 8 lauapalli, andis 7 söötu, aga tegi ka 8 pallikaotust. Klemen Prepelici arvele jäi 18 punkti.