Arktika velotuuri teine, 177,6-kilomeetrine etapp lõppes Norra-Soome piiri ääres Kilpisjärvi lähedal. „Hea on võita kodu lähedal. Okei, siit on Eestisse ligi 1500 kilomeetrit, aga Soome on meie naaberriik,“ ütles Laas peale võitu portaalile Cyclingnews. „Finiš oli raske, vastutuult ja kergelt allamäge, seega natuke keeruline. Ausalt öeldes tekkisid mul viis kilomeetrit enne lõppu krambid ja ma polnud kindel, kas ma üldse sprintida suudan. Aga meeskond tegi väga head tööd. Rudiger Selig tõi mind 300 meetri peale, seejärel olin teiste tuules ja 150 meetrit enne lõpujoont alustasin sprindiga. Nägin silmanurgast, et ma olin kiirem kui Kristoff, aga ma polnud kindel, et ma temast mööda jõudsin. See oli väga napp võit.“

Kristoff ei ole seejuures võitnud ühtki võistlust peale mullu augustis peetud Tour de France’i avaetapi esikohta. „Kaks päeva järjest leppida teise kohaga.. Lootsin vähemalt ühel päeval võita, aga selline on elu. Ma pole kaua võita suutnud,“ ütles Kristoff. „Martin tuli päris kaugelt tagant, aga kuna oli vastutuul, siis see oli võib-olla tark otsus. Aga minu jalad olid ka sellised, et ma ei suutnud teda lihtsalt enda taga hoida. See on natuke masendav.“

Laasi ja Kristoffi järel sai kolmanda koha hollandlane Danny van Poppel (Intermarche – Wanty – Gobert Materiaux).

Liidrisärgis jätkab velotuuri Kristoff, möödudes kaasmaalasest Markus Hoelgaardist (Uno-X Pro Cycling Team; +0.00). Kolmandana jätkab prantslane Bryan Coquard (B&B Hotels p/b KTM; +0.08). Laas on kokkuvõttes 97. kohal, kaotades liidrile nelja minuti ja seitsme sekundiga. Kolmandal etapil ootab rattureid ees 184,5 kilomeetrit (Finnsnes – Malselv).

Tšehhis jätkuval Sazka velotuuril sai Taaramäe kolmanda koha, kaotades teise etapi võitnud Nick Schultzile (Team BikeExchange; 3:03.45) kümne sekundiga. Teisena lõpetas Filippo Zana (Bardiani-CSF-Faizane; +0.07).

Schultz sai enda selga samuti liidrisärgi, edestades kolmanda etapi eel Zanat ja Taaramäed vastavalt seitsme ja kümne sekundiga. Laupäeval sõidetakse velotuuril 143,2-kilomeetrit (Moravska Trebova – Dlouhe strane).