Täna varahommikul kell 6:30 anti start täispikale Ironmanile, kus võistlejad pidid läbima 3,8 kilomeetrise ujumisdistantsi. Tugevat vihma ja tuult trotsides jätkati seejärel 180,2 kilometrise rattadistantsiga ja lõpetati 42,2 kilomeetrise maratoniga.

Esimesena ületas finišijoone sakslane Tom Hohenadl, lõpuajaks märgiti 8:28,15. Teise ja kolmandana lõpetasid britid Matthew Brooke ja James Ellis, kaotades võitjale enam kui kümne minutiga. Sakslasest võitja jaoks oli Tallinna Ironmani võistlus alles teiseks täispikaks triatloniks ja esimeseks Ironmani võiduks.

Eestlastest tegi parima võistluse Matt Rammo, kes lõpetas ajaga 9:14,08.

7.-8. augustil toimuvatele Ironmani võistlustele on kirja pannud ligi 2900 osalejat. Täispikal distantsil osaleb 1400 individuaalosalejat ja 29 meeskonda 59 riigist. Kõige rohkem osalejaid on Suurbritanniast, Eestist, Venemaalt ja Iisraelist. Pühapäevasel 70.3 distantsil osaleb 1118 individuaalvõistlejat ja 79 meeskonda 49 riigist. Ligi pooled osalejad on Eestist, osalejate arvu poolest järgnevad Venemaa ja Suurbritannia.

Laupäevane võistlus algab 3,8 kilomeetrise ujumisdistantsiga Harku järves, jätkub 180,2 kilomeetrise rattadistantsiga, mis viib osalejad pealinnast välja ümbruskonna asulatesse ja läbi linna Lennusadamasse ning lõpeb 42,2 kilomeetrise jooksumaratoniga, mis koosneb neljast ringist pealinna tänavatel. Esimesed triatleedid võivad finišisse jõuda umbkaudu kelal 14.30 paiku.

8. augustil toimub ka Ironman Tallinn 70.3 võistlus, kus osalejad läbivad poole lühema distantsi. Ironman 70.3 Tallinn on ühtlasi ka triatloni Eesti meistrivõistluste distants. Võistluse finiš on Noblessneri kvartalis.

Ironmani Facebooki leht tegi stardist ka otseülekande: