"See pole lihtsalt hea otsus, vaid väva, väga, väga, väga, väga hea otsus!" tervitas muudatust Rootsi peatreener Peter Gerhadsson, kes võttis naiskonna juhendamise üle 2017. aastal Pia Sundhagelt, kelle suurimaks teeneks Rootsi tiimi ees treenerina jäi 2016. aasta Rio olümpia hõbemedal, USA-s ülistatakse teda aga 2008. ja 2012. aasta olümpiakuldade ja 2011. aasta MM-i hõbemedali eest.

Kuidas üldse keegi arvas, et mängijad kella 11-se avavilega väljakul ellu jääks, kui viimastel päevadel on tunnetuslikud õhutemperatuurid ületanud 40 kraadi (ei, mitte Fahrenheiti, mis oleks Eesti Premium liiga hooaja alguse kohta täiesti tavaline, vaid Celsiuse järgi), jääb täiesti arusaamatuks.

Sõltumata tulemusest oleks Yokohama Rahvusvahelisel Staadionil nii või naa ajalugu sündinud, sest kummalgi riigil naiste jalgpalli olümpiakulda veel polnud. Alles neljandaks kullariigiks USA, Saksamaa ja Norra kõrval sel alates 1996. aastast olümpiakavas oleval alal tõusis Kanada, võites 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaja järel dramaatilise penaltiseeria 3:2, jättes rootslannad murule lohutamatult nutma.