Tänasel pressikonverentsil ütles IRONMAN Tallinna peakorraldaja Ain-Alar Juhanson, et kuulab igal aastal osalejate tagasisidet ja võtab seda maksimaalselt arvesse. “Eelmise aasta põhjal leidsime, et ainuke võimalus võistlust turvaliselt korraldada on teha seda kahel päeval, samuti muutsime nii jooksu- kui rattarada. Nüüd on see osalejatele turvalisem ja kohalikele elanikele läbi pääsemiseks mugavam.”

Oma elu esimeseks IRONMAN 70.3 distantsiks valmistuv Luisa Rõivas selgitab, miks ta IRONMANiks treenima nõustus: “Taavi arvas, et ma ei ole sportlik ja nii võtsingi selle pakkumise vastu, et endale ja talle tõestada, et on võimalik sportlikuks hakata. Olen vaimselt väga valmis! Kuna alustasin nullist, siis olen oma tippvormis!”

Samuti esimest korda nii pikale distantsile minev Taavi Rõivas muretseb ujumise pärast: “Minu lagi aasta alguses oli 25 meetrit järjest ujuda ja sedagi väga halvas stiilis. Sealt kahe kilomeetrini jõuda on väga suur hüpe.”

Taavi leiab ka, et see, et Eestis suudetakse nii mastaapsed rahvusvahelist võistlust korraldada on väga kõva sõna: “Sajad Eesti inimesed seavad endale eesmärgi olla IRONMANi finišis, see tähendab, et kõik need inimesed treenivad regulaarselt. See on ka meie eesmärk eeskujudena, tõestada, et miski ei ole võimatu!”

Professionaalne triatleet Kevin Vabaorg soovitab harrastajatele: “Võtke rahulikult ja tehke oma asja, ärge hakake teistega võistlema. Pole mõtet hakata harrastajate vahel lõpuspurti tegema.” Tema enda taktika võistluspäevaks on lihtne: “Ujun, sõidan, jooksen ja olengi finišis.”

Nädalavahetusel osaleb IRONMANil 2600 võistlejat, kellest 1900 on kohale tulnud teistest riikidest. See tähendab, et tegemist on seni suurima osalusega IRONMANi võistlusega Tallinnas. Siiski lükkas ka 750 võistlejat osaluse oma riigi reisimispiirangute tõttu järgmisse aastasse edasi.

7. augustil toimuv IRONMAN Tallinn võistlus algab 3,8 kilomeetrise ujumisdistantsiga Harku järves, jätkub 180,2 kilomeetrise rattadistantsiga, mis viib osalejad pealinnast välja ümbruskonna asulatesse ja läbi linna Lennusadamasse ning lõpeb 42,2 kilomeetrise jooksumaratoniga pealinna tänavatel. 8. augustil toimub IRONMAN 70.3 Tallinn võistlus, kus osalejad läbivad poole lühema distantsi. Võistluse finiš on Noblessneri kvartalis.