Tomala läks konkurentidel eest 30 km peal ning juhtis viis kilomeetrit enne finišit juba üle kolme minuti. Kuigi lõpus ta väsis ja vahe vähenes märgatavalt, rivaalid poolest minutist lähemale ei jõudnud. Poolaka järel võttis hõbemedali sakslane Jonathan Hilbert (+0.36) ja pronksi kanadalane Evan Dunfee (+0.51).

Esimesena jäi medalita hispaanlane Marc Tur, kes kaotas võitjale täpselt minutiga. Soomlane Veli-Matti Partanen sai uue isikliku rekordiga üheksanda koha (+2.31).

Tegemist oli ajaloolise võistlusega, sest 35. kohal lõpetanud hispaanlasest Jesus Angel Garciast sai esimene kergejõustiklane, kes on osalenud kaheksal olümpial. Esmakordselt juba 1992. aastal Barcelonas võistelnud 51-aastane Garcia on korra kroonitud ka maailmameistriks (1993).

Olümpiamängudel on Garcia saanud Pekingis 4., Ateenas 5., Barcelonas 10. Sydneys 12., Londonis 19. ja Rios 20. koha. Atlantas ta katkestas.

Kuigi võistlusega alustati kohaliku aja järgi juba kell 5:30, olid tingimused ikkagi väga rasked ja sportlastel tuli hakkama saada 32-kraadisees leitsakus.

Võistluse lõpetas 47 meest, katkestajaid oli 12, neist kaks diskvalifitseeriti. Teiste seas katkestas ka maailmarekordimees Yohann Diniz (Prantsusmaa).

Tulemused: