„Kui tulemust vaadata, siis ei ole hullu. Ei ole ideaalne seis, kuid arvan, et suures plaanis on kõik veel lahtine,” sõnas Flora peatreener Jürgen Henn kohtumise järel pressikonverentsil. „Kui tervet mängu vaadata, siis oli väga võrdne mäng. Omonial oli küll rohkem lööke ja võimalusi, kuid üldises plaanis oli võrdne kohtumine.”

Seeria kordusmatš peetakse järgmise nädala teisipäeval Tallinnas. Henni sõnul on Floral omad võimalused. Kindlasti tuleb jõuda aga väravani. „Peame puhkama ja seejärel mängu analüüsima. Peame leidma kohti, kus saame olla ohtlikumad. Peame leidma võimalusi, kust väravaid saada ja peame selle nimel tööd tegema.”

Küprosel peetud kohtumine toimus tõelises leitsakus. Matš algas kohaliku aja järgi kell 19.00, kuid termomeeter näitas ikkagi 38 soojakraadi. Florakad tõdesid lõpuvile järel, et suures kuumuses väsisid vastased isegi rohkem ja silma paistis eestlaste parem füüsis.
Omonia vs Flora.

„Suutsime selles palavuses korraliku tempoga mängida. Teisel poolajal väsisid vastased isegi rohkem. Lihtne muidugi ei olnud. Pidi kõvasti vaeva nägema,” sõnas Henn. „Võib öelda, et esimese poolaja keskel ja lõpus oli füüsiliselt raske, kuid teisel poolajal muutus ilm jahedamaks ja seejärel olime hästi mängus sees.”

Flora mängumees Henrik Ojamaa tõdes, et kindlasti tulid kasuks Küprosel veedetud päevad, mille jooksul suudeti kuumaga kohaneda. „Palju aitas see, et tulime paar päeva varem kohale ja saime nendes oludes treenida. Õhtul kell seitse oli kõige suurem kuumus ka möödas. Tundsin, et teisel poolajal oli meie füüsis isegi võimsam. See võib meid teises mängus aidata,” tõdes Ojamaa.

Vastaste väravast rääkides tõdes Henn, et tegemist oli lihtsa eksimusega, kus kahes olukorras järjest unustati mängija ära ja lubati seejärel suhteliselt vabalt kastist löögile. „See läheb meeskonna lihtsa eksimuse arvele,” sõnas Henn.

Korduskohtumiseks on esimesed mõtted juba kõrvale pandud. „Peame lihtsalt teatud momentides sirgjoonelisemad olema. Mängisime natuke ühekülgselt. Ei saanud nurgalööke ja standardolukordi,” märkis Henn.

„Olime nende käikudeks hästi valmis. Teatud detaile korrigeerisime poolajal. Enda poolt jäi kripeldama see, et saime palliga hästi nende poolele, kuid viimane teravus jäi tekitamata,” lisas omalt poolt Ojamaa. „See oli võrdne mäng tugeva vastasega, loodame selle (Tallinnas) enda kasuks kallutada.”

10. augustil toimuv matš algab Lilleküla staadionil kell 19.00.

Selle paari võitja jõuab Euroopa liiga play-off’i. Kaotaja langeb omakorda aga Konverentsiliiga play-off’i. Võitjat ootab ees Belgia klubi FC Antwerpen Royal. Kaotajal tuleb vastamisi minna Shamrock Roversi (Iirimaa) – KF Teuta (Albaania) paari võitjaga.