Kohtumise ainus tabamus sündis juba 12. minutil, kui värava sai kirja Marinos Tzionis, kes edestas väravaesises heitluses Henrik Pürgi.

Omonial tekkis kohtumise jooksul küll rohkem võimalusi, kuid omad teravused suutis luua ka Flora. Pealelöökide arv jäi lõpuks 14:6 Omonia kasuks.
Omonia vs Flora.

Kohtumise lõpus oli aktiivsemaks pooleks Flora, kes jahtis viigiväravat. Omonia oli 1:0 eduseisuga ilmselgelt rahul ning rohkem riske ei võtnud.

Kohtumisele vajutas oma pitseri kindlasti ka kuumus, mida mängu alguses oli koguni 38 kraadi. Nii tehti mõlemal poolajal joogipausid ning mängijad sõna otseses mõttes tilkusid higist.

Seeria korduskohtumine peetakse järgmise nädala teisipäeval Tallinnas Lilleküla staadionil.

Selle paari võitja jõuab Euroopa liiga play-off’i. Kaotaja langeb omakorda aga Konverentsiliiga play-off’i. Võitjat ootab ees Belgia klubi FC Antwerpen Royal. Kaotajal tuleb vastamisi minna Shamrock Roversi (Iirimaa) – KF Teuta (Albaania) paari võitjaga.

Flora alustas euroteekonda Meistrite liiga esimesest eelringist, kus kahe mängu kokkuvõttes alistati Malta esindaja Hibernians 5:0. Teises voorus jäi Flora kahe mängu kokkuvõttes 1:3 alla Varssavi Legiale.

Omonia alustas eurohooaega kohe Meistrite liiga teisest eelringist, kus jäädi aga kahe mängu kokkuvõttes 0:3 alla Horvaatia meistrile Zagrebi Dinamole.

Flora ja Omonia kohtumise eel on saanud palju tähelepanu Küprosel valitsev kuumus. Kui keskpäeval ulatub temperatuur üle 40 kraadi, siis mängu alguseks peaks õhutemperatuur langema umbes 34 kraadi peale.

„Peame olema valmis selleks, et kohtumise algus võib olla meile kurnav. Tundub, et pärast päikese loojumist läheb ilm talutavamaks. Eks ole näha, kuidas mängu käigus see mehi mõjutab. Palju oleneb ka sellest, millise tempoga vastane mängima hakkab ja palju tempot kruvib,” rääkis kohtumise eel Flora juhendaja Jürgen Henn.

„Tõesti on kuum. Oleme siin olnud kaks päeva. Oleme suutnud aklimatiseeruda. Esimeses ringis mängisime Maltal ja ka seal oli kuum. Üldiselt on kogu suvi Euroopas olnud kuum. Saame sellega hakkama,” lisas omalt poolt Flora keskkaitsja Märten Kuusk.

Omonia läks mullu vastamisi ka Flora viimase eurovastase Varssavi Legiaga. Omavahel kohtuti Meistrite liiga teises eelringis. Toona selgitati parim ühe kohtumise tulemusena ning selles jäi Omonia lisaaja järel peale 2:0.

Viimase aja tiheda mängugraafiku kohta tõdes Henn, et mängijatele on see arengu mõttes kindlasti kasuks. Seekordseks kohtumiseks on kõik mehed terved ning nimekirja kaasati ka Rauno Alliku, kes käis hiljuti põlvevigastuse tõttu operatsioonil.

Seeria korduskohtumine peetakse teisipäeval (10. augustil) Tallinnas Lilleküla staadionil.