Kui seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton sõlmis juba juulis Mercedesega uue lepingu, siis tema tiimikaaslase kohal on suured küsimärgid. Bottase praegune kontraht kehtib tänavuse aasta lõpuni. Üha enam on Mercedesega seostatud Williamsi ridades sõitvat George Russellit.

Kus võiks aga sellisel juhul jätkuda Bottase karjäär? Mercedese boss Toto Wolff on lubanud, et aitab vajadusel soomlasel uue töökoha leida. "Kui tekib olukord, kus otsustame kellelegi teisele võimaluse anda, siis on minu kohustus anda talle hea tulevik, sest ta väärib seda," rääkis austerlane hiljuti Ilta-Sanomatile.

Bottast on viimasel ajal seostatud Williamsiga, kuid veelgi enam Alfa Romeoga. "Alfa Romeo tundub hetkel Williamsist tõenäolisem," kirjutas Auto Motor und Sporti ajakirjanik Michael Schmidt. "Minu teada nähti Frederic Vasseuri (Alfa Romeo boss - toim) Mercedese alal pea kümme korda möödunud nädalavahetusel," viitas ta Ungari GP-le.

Ungari GP-l viibis kohal ka Bottase mänedžer Didier Coton. "Ma ei saa teile midagi rääkida, aga töö käib," kommenteeris Bottas mänedžeri kohal viibimist.

Schmidt seostas Williamsi tiimiga hoopis kogenud sakslast Nico Hülkenbergi. "Kui Russell lahkub, otsib Williams kogenud sõitjat. Kui mitte Bottas, siis Hülkenbergil võivad olla head võimalused," väitis ajakirjanik.

Sakslane tegi viimati täishooaja kaasa 2019. aastal Renault'ga. Mullu osales ta aga kolmel etapil Racing Pointi ridades, kui asendas kahel korra Sergio Perezt ning korra tema tiimikaaslast Lance Strolli.

Hülkenberg asendas mehhiklast kahel järjestikusel Suurbritannias toimunud etapil. Esimesel nädalavahetusel ei saanud ta tehniliste probleemide tõttu võistluspäeval startida, teisel nädalavahetusel sai ta aga seitsmenda koha. Mõned etapid hiljem Strolli asendanud Hülkenberg sai kodusel Eifeli GP-l kaheksanda koha.