Kulbilohu rajal ei ole varem toimunud driftivõistlusi ega -treeninguid. „Rada on suurepärane: voolav ja kurvid joonistuvad hästi välja,“ rääkis Eesti Autospordi Liidu drifti alakomitee esimees Kristjan Salmre, lisades, et raja omanik Reinsalu Sport ehitas võistluse eel mitu kurvi laiemaks. „Kõrguste vahe muudab raja sõitjatele eriti nõudlikuks, sest tõusudel ja langustel pidamine muutub.“

Alakomitee esimees tõi välja, et publikule on kõik rajal toimuv väga hästi jälgitav. „Kurvid ja tõusud-langused on kõik nagu peopesal,“ sõnas ta.

Kuna võistlus kuulub lisaks kohalikele sarjadele Eesti ja Läti ühisesse võistlussarja Livonia, on Salmre kinnitusel osalemas kõik Läti Pro-klassi sõitjad ja ilmselt ka kogu Eesti paremik. Kulbilohus on mängus ka Põhja-Euroopa tsooni meistrivõistluste punktid Pro-klassis, kuid siin pole veel täit ülevaadet osalejatest. „Oleme saatnud kutsed paljudele Rootsi ja Soome sõitjatele, kuid nende tulekut mõjutavad koroonapiirangud,“ lisas Salmre. „Hetkel ei ole teada, kas ja kui palju Soomest ja Rootsist sõitjaid tuleb.“

Reedel avatakse publikule väravad kell 15.00, mil algab Street-klassi treening, võistlus stardib kell 17.30. Laupäeval on kavas Semipro ja Pro klassi võistlused, publik pääseb võistlusalale alates kella 9.00-st, 9.05 algavad mõlema klassi treeningud ning kell 13.00 toimuvale võistlejate tutvustamisele järgnevad võistlussõidud.

South Side on Eesti karikavõistluste neljas etapp Street-klassis, Eesti meistrivõistluste kolmas etapp Semipro- ja Pro-klassis, Livonia meistrivõistluste kolmas ja NEZ meistrivõistluste esimene etapp Pro-klassis.

Punktiseis enne South Side võistlust:

Eesti KV klassis Street: 1. Siim Roop 201,5 punkti, 2. Aleksandrs Vlasovs 163, 3. Armands Steinbergs 142.

Eesti MV klassis Semipro: 1. Karel Piiroja 160, 2. Allar Aasmaa 156, 3. Arti Kannisto 143.

Eesti MV klassis Pro: 1. Kristjan Salmre 144, 2. Mihkel Norman Tults 136, 3. Ao Vaida 121.

Meeskondlik rändkarikas: 1. Wampiiroja Drift Team 94, 2. Vääna Garage Drift Team 90, 3. Terror Drift Team 88.

Livonia MV klassis Pro: 1. Nikolass Bertans 202, 2. Janis Jurka 167, 3. Rolands Berzins 160.