Võidu tõid Keegan Palmerile kaks sõitu efektsete õhulendudega, millest parema soorituse eest ta sai kohtunikelt koguni 95,83 punkti. Hõbeda saanud Pedro Barros järgnes 86,14 punktiga ning Cory Juneau tuli pronksmedalile 84,13 punktiga.

Eesti publikule olid võistlustelt tuttavad mitmed rulamehed. Hõbemedali omanik Pedro Barros võistles 2018. aastal Simple Sessionil, kus sai 8. koha. Barrose sõnul annab rulatamise jõudmine olümpiale edasi teatud sõnumit ning on spordiala arengus oluline etapp, kuid medal polnud tema jaoks oluline. „Ma tahan lihtsalt rulaga sõita,“ sõnas mees olümpia eel.

Ajaloo esimene meeste pargisõidu olümpiavõitja Keegan Palmer sai oma esimese rula 3-aastaselt ning õppis enda sõnul korralikult sõitma 7-aastaselt. Varases nooruses kolis tema pere Austraaliasse, kus Palmer käis koolis ja rulatas kogu kooliaja. Hetkel elab noormees USAs, kus on paremad treenimisvõimalused.

Kvalifikatsioonivoorus osalesid ka Tallinnas võistelnud ameeriklane Zion Wright (Simple Sessionil 2018. aastal teine koht) ning hispaanlane Danny Leon (Simple Sessioni 2020. aasta võitja, 2017. aastal pronks ja 2015. aastal hõbe, itaallane Ivan Federico (Tallinnas 2020. aastal 5. koht ja 2019. aastal 6. koht), sakslane Tyler Edtmayer (Simple Sessionil 2020. aasta pronksmedal), kes astus võistlustulle käeluumurruga ning hispaanlane Jamie Mateu (Simple Sessionil 2019. ja 2020. aasta 4. koht).

Pargisõit toimus kausjal ja künklikul rajal, mis hõlmab mitmeid keerulisi kurve. Rada võimaldab suuri kiiruseid, kõrgeid õhulende ja erinevaid trikke. Finaalis oli igal sõitjal kolm etteastet ja võidu andis parima 45-sekundilise sõidu skoor.

Rula ajaloo esimesed olümpiamedalid nii tänava- kui pargisõidus on nüüdseks jagatud. Kokku võisteldi kahes distsipliinis kokku neljal võistluspäeval – naiste ja meeste tänavasõidus ning naiste ja meeste pargisõidus. Rulatamine kui sport jõudis tänu olümpiamängudele suurema publikuni kui eales varem. Selle vabadust ja loomingulisust ülistava ala puhul imestati võistlejate omavahelise kamraadlikkuse üle ning samuti tõi see muidu tühjadele olümpiatribüünidele palju huvilisi. Rulasõit on kavas ka 2024. aasta Pariisi olümpial.

Simple Session on rahvusvaheliselt tuntud ja Eesti suurim elamusspordisündmus, mis toimub sel aastal 20.–21. augustil juba kahekümne esimest korda. Rula- ja BMX tänavasõidu distsipliinide võistlustest võtab osa 32 professionaalset rulatajat ja 32 trikiratturit üle kogu maailma. Võistluste avapäeval Põhjala tehases toimuvad nii rula- kui ka BMX kvalifikatsioonisõidud ning sõitmas näeb ka võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Laupäeval, 21. augustil astuvad finaalides mõõtu võtma edasipääsejad, kelle etteastetele paneb punkti auhinnatseremoonia. Üle aastate toimub Simple Session suvel, mis on mõlema ala harrastamise ja võistluste tipphooaeg.