Karel Tilga vigastas reie tagakülge eile, kümnevõistluse avapäeva eelsel soojendusel. Trauma jättis ta tulemustele sügava jälje, ent 23-aastane atleet üritas ettevaatlikult tegutsedes jätkata. Teivashüpe oli aga liiast. „Korra proovisin peale joosta, aga kui üritasin kiirendada, hakkas kiskuma. Targem oli mitte proovida," selgitas Tilga. „Tegin lihtsalt läbijooksu, et saaksin ka oda visata ja 1500 meetrit joosta."

Kahe võistluspäeva vahel ei läinud Tilga jalg paremaks ega hullemaks. „Tõkkeid kannatas oma tempos joosta, panin seal ju sisuliselt põlvetõstet. Kettaheidest see ei seganud, seal olid mul muud probleemid... olin kuidagi väga pinges ja ei saanud hakkama," kirjeldas ta. „Tegelikult ei saanud ma ju ka eile korralikult kaugust hüpata, kuid see on lihtsam kui teivashüpe. Teibas ei saa olla ebakindel ja pehmelt tõugates peale minna. Varianti kahjuks polnud."

Tilga loodab, et enne odaviset saab jalga pisut putitada ja võistluse lõpuni teha. „Ma ei taha pooleli jätta põhimõtte pärast," lausus ta.

Trauma põhjustest rääkides viitas Tilga väga pikaks veninud hooajale. „Enda arust tegime kõik õigesti, tulime aklimatiseerumiseks varem kohale, vedeliku tarbimine oli piisav... aga millegipärast ei pidanud ikkagi vastu," arutles ta. „Võimalik, et asi on raskes hooajas. See on olnud pikk, mäletan, et sisehooaja esimene võistlus oli 8. jaanuar, puhkust pole sellest ajast olnud."