Nimelt teatas Lukašenka, et kui rahvuskoondis Tokyos ebaõnnestub, kaotavad kõik juhtivad spordiametnikud oma töökoha.

Lukašenka, kes on ühtlasi pikaaegne Valgevene olümpiakomitee president, kritiseeris teravalt Valgevene sportlaste hiljutist sportlikku ebaedu paljudel aladel ning rõhutas, et treeneritel tuleb sellest oma järeldused teha.

"Ma ütlen seda meie riigi presidendina. Kui Tokyos edu ei saavutata, ei säilita ühegi spordiala ametnik oma kohta," sõnas Lukašenka oma kõnes Valgevene olümpiakomitee liikmetele ja kõrgetele spordijuhtidele.

"Seetõttu kutsun teid üles mõtlema enne sinna (Tokyosse) minekut treenerite, nõustajate, ekspertide, massööride, arstide ja muude ametnikena, kas peaksite sinna üldse minema. Sest kui lähete sinna ainult turistidena ja kui tulete tagasi tühjade kätega, on parem kodumaale üldse mitte naasta. Ma ütlen seda meie riigi presidendina. Mõistke seda nii nagu soovite," teatas Lukašenka.

Kodumaale naasmast keeldunud kergejõustiklane Tsimanovskaja lahkus eile Tokyost ja siirdus Poola, kus talle on antud humanitaarviisa.

Valgevene koondis on siiani võitnud Tokyost ühe kulla ja ühe pronksi, millega jagatakse üldises medaliarvestuses koos Eesti, Läti ja Fidžiga 53.-56. kohta.