„Neil on kvaliteetsed mängijad ja kvaliteetne meeskond. Nad mängisid mullu Eurooa liiga alagrupis. Neil peab kvaliteeti olema. Neil on hea segu põhjapoolsest distsipliinist ja lõunapoolsest jalgpallist,” iseloomustas Flora peatreener Jürgen Henn mängueelsel pressikonverentsil vastast.

„Arvan, et vähemalt paberil on Omonia favoriit. Õnneks ei mängita jalgpalli paberil ja kõik on võimalik,” lisas Henn veel ja tõi välja vastaste kõige ohtlikumad mängumehed. „Kapten (hispaanlasest poolkaitsja Jordi Gomez) paistab enim silma ja number 17 (tšehh Jan Lecjaks) vasakul äärel on väga hea. Vasak äär on neil väga tugev.”

Mängueelsel pressikonverentsil tõusis üheks oluliseks teemaks ka Küprosel valitsev kuumus, mis keskpäeval kerkib üle 40 kraadi. Omonia ja Flora matš algab homme kohaliku aja järgi kell 19.00 (Eestis on sama aeg).

„Peame olema valmis selleks, et kohtumise algus võib olla meile kurnav. Tundub, et pärast päikese loojumist läheb ilm talutavamaks. Eks ole näha, kuidas mängu käigus see mehi mõjutab. Palju oleneb ka sellest, millise tempoga vastane mängima hakkab ja palju tempot kruvib,” rääkis Henn.
FC Flora peatreener Jürgen Henn.

„Tõesti on kuum. Oleme siin olnud kaks päeva. Oleme suutnud aklimatiseeruda. Esimeses ringis mängisime Maltal ja ka seal oli kuum. Üldiselt on kogu suvi Euroopas olnud kuum. Saame sellega hakkama,” lisas omalt poolt Flora keskkaitsja Märten Kuusk.

Omonia läks mullu vastamisi ka Flora viimase eurovastase Varssavi Legiaga. Omavahel kohtuti Meistrite liiga teises eelringis. Toona selgitati parim ühe kohtumise tulemusena ning selles jäi Omonia lisaaja järel peale 2:0.

Lõpuks jõudis Omonia Euroopa liiga alagrupiturniirile, kus kaotati kahel korral PSV Eindhovenile ja Granadale ning alistati korra Saloniki PAOK ja tehti viimasega ka viik.

„Oleme erinevaid kanaleid pidi nende (Omonia) mängudele hästi ligi saanud. Oleme need läbi analüüsinud. Kohapealne pilt oleks olnud parem, kuid praeguses olukorras on skautimine raske. Eelmistel aastatel oleme seda võimalust kasutanud ja käinud ka staadionil vastast vaatamas. Video põhjal oleme kõik soovitud töö ära teinud,” rääkis Henn ning võrdles neid ka Legiaga. „Nad on võrreldavad vastased. Täpset taset on raske öelda. Võib olla Legia on kõrgema klassiga, kuid vahe ei ole nende vahel suur.”

„Nad on hea meeskond, kes tahab palliga mängida. Meie tahame ka palliga mängida ja kohtumise käiku kontrollida. Oleme treenerite poolt vajalikud juhised kätte saanud. Eks ole näha, mis väljakul toimuma hakkab,” lisas omalt poolt Kuusk. „Vastane on mängitav. Legia vastu tõestasime, et kui usume endasse ja oleme enesekindlad, siis võime teha hea tulemuse.”

Viimase aja tiheda mängugraafiku kohta tõdes Henn, et mängijatele on see arengu mõttes kindlasti kasuks. Seekordseks kohtumiseks on kõik mehed terved ning nimekirja kaasati ka Rauno Alliku, kes käis hiljuti põlvevigastuse tõttu operatsioonil.

Seeria korduskohtumine peetakse teisipäeval (10. augustil) Tallinnas Lilleküla staadionil.