Ei saa öelda, et naisrulatajad täna tühjade tribüünide ees oleks sõitnud. Publikut ametlikult tribüünidele ei lubata, kuid Ariake Urban Sports Parki istekohad olid siiski veerandtäis. Lisaks koondisekaaslastele oli ala vastu suur huvi ka meediaesindajate seas.

Suur meediahuvi oli kindlasti tingitud tõsiasjast, et antud ala ja distsipliini maailma edetabelis kuuluvad kolm esimest positsiooni Jaapani päritolu sportlastele: 1. Misugu Okamoto (15), 2. Sakura Yosozumi (19), 3. Sky Brown (13). Neljas on austraallanna Poppy Starr Olsen (21), kolmas Soomet esindav Lizzie Armanto (28). TOP 10-s on jaapanlannasid veel kolm.

Hiraki ja Brown võinuks võidu korral tulla noorimaks individuaalala olümpiavõitjaks alates 1936. aastast. Tol aastal püstitas nimelt Berliini olümpial rekordi ameeriklannast vettehüppaja Marjorie Gestring (13 aastat, 268 päeva) 3 meetri hoolauahüpete võistlusel.

Mõlemast, nii jaapanlannast kui ka Jaapani päritolu Brownist said siiski oma riigi läbi aegade noorimad medalivõitjad.
Sky Brown Tokyo olümpia finaalis.

2019. aasta veebruaris 10-aastasena Tallinnas Simple Sessioni tüdrukute võistluse Sister Sessioni võitnud Brown oli enne kolmandat ehk otsustavat run'i neljandal kohal, tehes siis 56,47 punkti väärilise soorituse. Kvalifikatsioonis, mille võitis jaapanlanna Misugu Okamoto (Jaapan; 58,51) oli Brown teeninud 57,40 punkti.

15-aastasele Okamotole jäi finaalis viimane sõna. Brown oli ta oma viimase sõiduga poodiumilt tõuganud. Okamoto alustaski run'i hästi, näitas head kiirust ja trikkidel muljetavaldavat kõrgust, kuid kukkus. Tema parimaks jäi teise sõidu 53.58.

Kahe päeva parima sõidu suutis kokku panna Yosozumi juba finaali avakatsel, mille lõpus maandus ta ära kaks järjestikust 540-kraadist hüpet (üks neist tavalise ollie', teine backside grab'iga).

540-kraadiste trikkide spetsialist on ka neljandaks jäänud Okamoto, kellest sai 2019. aastal 12-aastaselt esimene naisrulataja, kes maandunud ära backside 540 triki (selg ees alustades 1,5 ringi ümber oma telje), tehes seda mainekal Dew Touri võistlusel. Brown jällegi oli 2019. aastal esimene tüdruk, kes X-Mängudel teinud puhtalt frontside 540'e.

Tulemused:

"Olen väga õnnelik, et võitsin rula pargisõidu olümpiamängude esimese kuldmedali. Arvan, et järjestikused 540'd oli põhjus, miks ma täna parima skoori sain," kommenteeris olümpiavõitja Yosozumi. "Loodan, et rulasõit saab tänu Jaapani koondise tugevatele esitustele Jaapanis väga populaarseks. Tänan kõiki, kes mind on toetanud: pere, sponsoreid ja kõiki. Nüüd tahan minna koju ja süüa midagi maitsvat."

Sky Brown viimase sõiduga poodiumile tõusmisest: "Olen nii õnnelik. See oli uskumatu ja tundub veel praegugi nagu uni. Kukkusin kaks korda kickflip indy't tehes ning mõtlesin, et pean selle ära tegema. Ma ei arvanud, et see mul õnnestub, aga õnnestus! On hullumeelne . Kõik olid imelised ja nii head. Olen kõigi üle uhke."

Filipiinide päritolu ja USA-Soome kodakondsusega Elizabeth Armanto (28) kvalifikatsioonist kaugemale ei pääsenud ning sai protokolli 14. koha 20 võistleja seas.

Jaapani olümpiakomitee premeerib oma kuldmedalivõitjaid 5 miljoni jeeniga (38 612 eurot), 12-aastase Hiraki pangakontole kantakse veidi üle 15 000 euro.

Sul on 7-aastane tütar, kes on kartmatu ja armastab kõrgelt alla hüpata, kippudes end pidevalt ära lõhkuma? Mida sa siis veel ootad!? Osta talle rula, kiiver ja kaitsmed, vii teiste samasugustega koos lähimasse skateparki ja vaata, kuidas imed juhtuma hakkavad!