Rasmus Mägi parandas Tokyos kahel korral enda nimel olnud Eesti rekordit. Poolfinaalis jooksis ta tõketega staadioniringi 48,36 sekundiga. Finaalis oli tulemus 48,11. „Rasmus on mees, kes annab tähtsatel hetkedel endast maksimumi. Tulemused näitavad, et oleme teinud õigeid valikuid, ta on sammu edasi astunud," sõnas Taivo Mägi.

Treeneri sõnul oli kõige keerulisem hetk poolfinaalis finaalikoha eest võideldes. „Suur koorem langes südamelt pärast poolfinaali, sest võimalused edasi pääseda oli umbes 50 : 50. Koorem langes, kuid pinge jäi," tunnistas ta. „Müts maha Rasmuse ees, et ta suutis end veel kord kokku võtta ja Eesti rekordi püstitada."

Taivo Mägi sõnul oleks patt Tokyo olümpiaga mitte rahule jääda. Jooksude analüüs jääb tema sõnul tulevikku. „Finaal oli ulme, konkurents hullumeelne. Samas läheme ka ise koju positiivselt ja väga hea emotsiooniga. Läheme täiega edasi," sõnas ta.

Taivo Mägi hinnangul oli Rasmus Tokyos elu parimas vormis. „400 m tõkkejooks on raske ala ja sööb sind vaimselt. Samas ma ei kahtle, et ta peab ühe olümpiatsükli veel ilusti vastu," märkis ta. „Peame edasi liikuma samm-sammult. Järgmisel aastal on EM ja MM. Vaja on vahele õnnestumist, mis aitaks edasi astuda. Selle hooaja järel peaks võtma natuke pikema puhkuse."