25-aastane Norra äss Warholm viis Tokyo olümpial rekordnumbrid 45,94 peale, alistades enda nimele kuulunud maailma tippmargi koguni 0,76 sekundiga.

"See oli hullumeelne. See oli ilma kahtlusteta mu elu tähtsaim hetk," sõnas rõõmust särav Warholm jooksu järel ajakirjanikele.

"Sisendasin endale jooksu eel, et pean meeles pidama kogu seda tööd, mis olen sellesse pannud. Ma ei suuda seda sõnades väljendada, kui tähtis see mulle on. Olen sellest maniakaalselt unistanud ja mõelnud, olen sellest und näinud. Mu medalikollektsioon on nüüd olümpiakulla lisandumise järel täiuslik," jätkas norralane.

Warholm usub, et tegemist oli ideaalilähedase jooksuga. "Minult on tihti küsitud täiusliku jooksu kohta. Olen öelnud, et seda pole olemas, aga tänane oli lähim, mida olen suutnud. Ma ei puutunud ühtegi tõket ja suutsin finišisirgel veel ühe lisakäigu leida. Olin juba võitnud nii MM-i kui EMi kulla, püstitanud maailma ja Euroopa rekordi, aga kõik räägivad ikkagi olümpiakullast. Nüüd vajan enda jaoks uusi eesmärke, ma pole veel lõpetanud!" lisas norralane.

Rasmus Mägi jooksis finaalis välja uue Eesti rekordi 48,11 ja saavutas seitsmenda koha.