Valgevene olümpiadelegatsiooni juhid sundisid Tsimanovskajat Jaapanist lahkuma pärast seda, kui ta keeldus osalemast 4 x 400 meetri teatejooksus, kus ta ei pidanud esialgu startima, ja kritiseeris avalikult koondise juhtkonda. Tsimanovskajal ei lubatud seejärel startida 200 meetri distantsil ja ta saadeti lennujaama, kus ta aga keeldus Valgevenesse naasmast.

Nüüd on sel teemal sõna võtnud ka Valgevene kergejõustikuliidu esimees ja olümpiakoondise kapten, vasaraheitja Ivan Tihhon.

"Ta (Tsimanovskaja) ei olnud valmis raskel hetkel meie koondisele õlga alla panema ja ma ei arva, et see oli väärikas tegu. Rasketel aegadel peame üksteist aitama, eriti olümpia ajal," sõnas Tihhon.

Ta lisas, et sport peaks jääma väljaspoole poliitikat. "Spordivõistluste väärtust ei tohiks mingid poliitilised küsimused rikkuda. Praegusel juhul arvan, et tegu on spordireeglite rikkumisega. Teiseks oli see ka meeskonna poolt lugupidamatu žest tema suhtes, kuigi ta ei käitunud minu arvates inimlikult päris õigesti," jätkas Tihhon.

"Aga see on tema (Tsimanovskaja) valik, teda tuleb mõista," lisas 45-aastane valgevenelane, kes Tokyos eelvõistluselt edasi ei pääsenud.

Pika sportlaskarjääri jooksul on Tihhon võitnud kaks maailmameistritiitlit, kuid ta on ka kolmel korral dopingureeglite rikkumise eest karistada saanud.

Tsimanovskaja lähedased on praeguseks Valgevenest lahkunud ja viibivad Ukrainas.

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) on alustanud Timanovskaja juhtumi uurimist. ROK-i pressiesindaja Mark Adams ütles, et eksperdid ootavad hetkel Valgevene olümpiakomitee aruannet.

Adams lisas, et nende jaoks on kõige tähtsam sportlaste turvalisus. "Suhtlesime eile õhtul Timanovskajaga kahel korral. Sportlane tunneb end turvaliselt," ütles ta.