Ungari etap viimases faasis pakkusid vägevat lahingut kaks maailmameistrit, Alonso ja Lewis Hamilton. Mercedesega sõitev Hamilton jõudis neljandal kohal asuvale Alonsole järele 15 ringi enne lõppu.

Värskemate rehvidega britt püüdis Alonsost mööda saada, kuid hispaanlane tõrjus edukalt endise tiimikaaslase (Alonso ja Hamilton sõitsid McLarenis koos hooajal 2007 - toim) rünnakud. Hamilton, kel läks lõpuks kümmekond ringi, et hispaanlasest mööda saada, kurtis mitmel korral tiimile, et Alonso sõitis liiga ohtlikult.

Sõidu järel uuriti Alonsolt, mida ta Hamiltoni kommentaaridest arvas. "Lewis kurdab alati. Ma ei kuulnud FIA-lt (Rahvusvaheline autoliit - toim) midagi, seega kõik peaks korras olema," rääkis Alonso telekanali Ziggo Sport vahendusel.

Alonso tegutsemine aitas tema tiimikaaslasel Esteban Oconil võtta karjääri esimese võidu, sest Hamiltonil jäi lõpuks liiga vähe aega, et prantslane kinni püüda. "Ma ei teadnud, kas sellest piisab, et Esteban võidule aidata. Püüdsin oma positsiooni hoida, aga lõpuks polnud see võimalik," meenutas Alonso.

"Lewis näitas viimastel ringidel imelist kiirust," jätkas hispaanlane, keda üllatas, et Hamilton temast varem mööda ei saanud. "Tal oli nii hea kiirus, sellise tempoga ei tohiks minna kaheksa ringi aega möödasõiduks."

Hamilton, kes viimaste ringidega suutis mööduda ka Carlos Sainzist (Ferrari), lõpetas sõidu kolmandal kohal. Teise koha välja sõitnud Sebastian Vettel diskvalifitseeriti pühapäeva õhtul, mis kergitas Hamiltoni teiseks ja Sainzi kolmandaks. Vetteli karistus tõstis Alonso tagasi neljandaks.