Nimelt ei vastanud neljakordse maailmameistri masin sõidu järel nõuetele. F1-s kehtivate reeglite kohaselt peab vormelis olema võistlusnädalavahetuse jooksul igal hetkel vähemalt üks liiter kütust, et kohtunikud saaksid võtta kohustuslikku kütuseproovi.

Vetteli masinast suutsid kohtunikud kätte saada aga vaid 0,3 liitrit kütust. Rahvusvaheline autoliit (FIA) selgitas otsuses, et polnud võimalik kindlaks teha, et Vettel ei saanud vähese kütuse tõttu sõidu ajal eelist. BBC toob välja, et 1 kg võrra kergem vormelimasin võib ringiajast maha võtta kuni 0,035 sekundit.

Aston Martin on otsustanud FIA otsuse apelleerida. Tiimipealik Otmar Szafnauer ja tehniline direktor Andrew Green väitsid, et sakslase vormelis oli tegelikult alles 1,44 liitrit kütust, kuid nad lihtsalt ei saanud liitrit kütust sealt kätte.

Vetteli disklahvi tõttu tõusis Lewis Hamilton (Mercedes) teiseks. Ferrari sõitja Carlos Sainz kerkis kolmandaks, teenides hooaja teise poodiumikoha. Ühtlasi kerkis kümnendale ehk viimasele punktikohale Kimi Räikkönen (Alfa Romeo). Ungari GP-l noppis üllatusvõidu Alpine'i piloot Esteban Ocon.