Kolmandal veerandajal juhtis Hispaania vahepeal suisa 12 punktiga, kuid veerandi lõpuga nõelus Sloveenia vahe uuesti kinni ning suutis mängu lõpu enda kasuks keerata.

Sloveenide superstaar Doncic ei säranud seekord küll meeletu viskekontserdiga, kuid suutis see-eest hästi kaaslased mängu tuua ning nad vabadelt positsioonidelt üles leida. Dallas Mavericski mehe arvele jäi lõpuks 12 punkti, 14 lauapalli ja 9 korvisöötu.

Sloveenia eest kogus neli kaugviset tabanud Vlatko Cancar 22 punkti, hispaanlaste parim oli 18 punkti ja 9 korvisööduga Ricky Rubio.

Vaid üks resultatiivne pass jäi Doncicil puudu kolmikduublist, mida on olümpiamängude ajaloos varem nähtud vaid kaks korda: 1976. aastal sai sellega hakkama NSV Liidu koondislane Aleksandr Belov (23 punkti, 14 lauapalli, 10 korvisöötu), 2012. aastal LeBron James (11 punkti, 14 lauapalli, 12 korvisöötu).

Olümpiaturniiri veerandfinaalide loos toimub veel täna. Asetatud meeskonnad on Sloveenia, Prantsusmaa, Austraalia ja USA, kes saavad oma vastased seltskonnast, kuhu kuuluvad Itaalia, Hispaania, Argentina ja Saksamaa.

Alagrupiturniiri lõppemise järel loositi ka veerandfinaalpaarid. Sloveenid said endale Saksamaa näol paberi peal soodsa vastase, mitmes olümpiafinaalis omavahel kohtunud USA ja Hispaania lähevad seekord vastamisi juba kaheksa parema seas.

Prantsusmaa-Itaalia
Sloveenia-Saksamaa
USA-Hispaania
Austraalia-Argentina

Ühes poolfinaalis kohtuvad Prantsusmaa-Itaalia ja Sloveenia-Saksamaa paaride võitjad, teises USA-Hispaania ja Austraalia-Argentina paaride võitjad.