2012. aastal sai ka 31-aastane Abdullajev dopingukaristuse, olles vahele jäänud anaboolse steroidi nandrolooniga. Võistlustulle naasis ta 2014. aasta novembris. 2018. aasta Aasia meister osaleb oma kolmandal olümpial, Vititin esimesel.

Abdullajev liikus kiirelt Vititini selja taha, pani matile pikali ja keeras kolm korda üle rinna. Kaheksapunktilisel eduseisul matš teatavasti lõpetatakse ja nii see täna 31 sekundi möödudes juhtuski. Veerandfinaalis kaotas Abdullajev Tšiili maadlejale Yasmani Acosta Fernandezile 0:2, niisiis pole ka Vititinil enam lohutusringi asja.

Vititin, olles viimasel hetkel siiski ümber mõelnud, kanna pealt ümber keeranud ja ajakirjanike ees seisma jäänud, tunnistas, et ei osanud niisuguse sündmuste käiguga arvestada.

Välintervjuu Vititiniga:

Kuidas sa täna ringis toimunut kirjeldaksid? "Lendasin võtte otsa, mida teadsin, et vastane teeb. Nii ta läks."

Olid valmis, et nii kiirelt võib lõppeda? "Ei olnud valmis, et see nii ruttu läheb."

Pettumus on vist suur? "On."

Mis sa siit olümpialt kaasa võtad - mingi kogemuse ju ikka said? "Mingisuguse kindlasti sain, aga hetkel ei oska öelda."

Vaatad veel videot ka? "Tuleb vaadata."

Treener Ivar Kotkas selgitas siiski ringis toimunut pikemalt: "Vastase äkilisus ja tema lahtine võte oli meile teada, aga kuidas sa suudad seda elimineerida, ise rahulikuks jääda... Üks mahaviimise moment oli, kus Artur oleks võinud käpuli olles taganeda, aga ta jooksis seal natuke lukku. Parteris on vaja ainult kolme tegevust, iga tegevus annab kaks punkti ja ongi seis 8:0. Hea klassiga maadlejad kasutavad selle reeglina ära. Sa ei ole kõhuli, vaid poolkägaras asendis ja sind on lihtne ümber tõmmata. Nendes momentides jäigi Arturil enesekindlusest ja kiirest arusaamisest puudu."

Juhendaja tõdes, et Vititin sai kogu olümpiaprojektist väärt kogemuse. "Igas mõttes on ta kõva kooliraha saanud, et üldse siia tulla sai - läbi saatuse või ma ei tea, mille läbi... Ta nägi seda protsessi sellisel kujul, nagu see käib - laagrid, aklimatiseerumine, mullis olemine. Loodan, et see on tuleviku väetis. Enamus sportlasi on selle raske momendi, kus tulevad pisarad, läbi käinud, aga ma loodan, et see kasvatab vaimu ning järgmiseks olümpiaks on ta valmis vähemalt kvalifitseeruma."

Kas nö "lukku jooksmine" võis olla tingitud esimese olümpia närvist? "Kahtlemata oli närv suur. Ta on küll 24-aastane, aga tal oli pärast õlaoperatsiooni poolteist aastat pausi ning ettevalmistus läks selle tähe all, et Heiki siin maadleks. Sisuliselt sai juuli alguses alles teada, et läheb matile. Kui ta [karjääri] jätkab, siis on igal juhul vajalik kogemus. Tead, mis sind sel tasemel ees ootab," vastas Kotkas.

Milline sõjaplaan Vititini jaoks välja mõeldud oli? Kotkas: "Käisime läbi selle sama lahtise püstivõtte, mille otsa ta kohe ära ehmatas. Parteris oli teada, et ta paremale poole tõstab. Meie eesmärk oleks olnud ise saada aktiivsus ja lühikeselt keha lähedalt trügida. Sõltub, millise plaaniga vastane ise peale tuleb. Kui ta tuleb pehmemalt või lahti maadlema, siis oleks saanud esimese aktiivsuse ja ise parteris proovida. Artur oli natuke liiga pinges. Sportlased ju teavad, mida keegi teeb ja lasevad selle peast läbi - võibolla tuli see täna talle kahjuks."

Kotkas avaldas, et viimases ettevalmistuslaagris hakkas Vititinil tunda andma ka põlveprobleem. "Natuke uurime veel seda," lisas ta. "Augusti lõpus on Eesti meistrivõistlused, seejärel hakkame komplekteerima oktoobris toimuva MM-i koondist."