Eestlane hoiab esimese päeva järel 27 võistleja seas 20. kohta. Esmaspäeval lastakse kvalifikatsiooni teises osas samuti 30 märki. Finaali pääseb kuus parimat.

Esikuuikust on Olesk taga juba üheksa või enam punktiga, seega ei tooks talle ilmselt finaalikohta ka maksimaalsed 300 silma.

Oleski sõnul nappis tal teravust. "284 pole hea tulemus. Sisimas loodad parimat, aga täna ei olnud head teravust. Ei saanud sinna laineharja peale, olin alati sammu võrra taga. Pigem olin pealtvaataja rollis. Vaja on rahu ja konkreetsust, aga ma ei saanud tervikpilti kätte ja asja kontrollida" rääkis ta Eesti ajakirjanikele.

28-aastane Olesk alustas võistlust hästi ja andis esimese viie lasuga ära ühe silma, saades tulemuseks 49. Seejärel läksid kaks seeriat aia taha ja sinna ilmselt eestlase kõrge koht jäigi.

"Kerge libisemine käepidemes enne seeriat tekitas kõhkluse, sinna see seeria läks. Lõpus sain natuke vihaseks, siis hakkas tulema," selgitas ta.

Esmaspäeval üritab Olesk võtta kvalifikatsiooni teisest voorust nii palju kui võtta annab. Täielikult pole ta finaali jõudmise mõtteid maha matnud.

"Ilmselt 300-st ei piisa, aga kõik on inimesed. Teen endast oleneva ja usun, et läheb paremini kui täna. Püüan laineharja peale saada ja seal sõita," sõnas Olesk.