Mägi heitles kolmandas poolfinaalis jooksu võidu eest Briti Neitsisaarte sportlase Kyron McMasteriga. McMaster sai ajaks 48,26.

Esimene ja teine poolfinaal olid oluliselt kiiremad. Nii jooksis Mägi kokkuvõttes üheksanda aja. Iirlane Thomas Barr sai esimeses jooksus kirja aja 48,26, aga Yasmani Copello (Türgi, 47,88) ja Alessandro Sibilio (Itaalia, 47,93 olid veel väledamad.

Poolfinaalide kiireim oli oodatult norralane Karsten Warholm 47,30-ga.

Poolfinaalide kokkuvõte:

.

400 meetri tõkkejooksu finaal peetakse teisipäeval Eesti aja järgi kell 06.20. Mägi jookseb üheksandal rajal.

Olümpiavõitjad selgitati pühapäeval meeste kõrgushüppes, naiste kolmikhüppes ja meeste 100 meetri jooksus. Omamoodi dramaatikat ja mis kõige tähtsam, vägevaid tulemusi pakkusid neist kõik.

Maailma kiireimaks meheks krooniti Itaalia esindaja Marcell Jacobs, kes püstitas 9,80-ga Euroopa rekordi. Hõbe läks ameeriklasele Fred Kerley'le (9,84) ja pronks kanadalasele Andre de Grasse'ile (9,89).

Marcell Jacobs tuli üllatuslikult olümpiavõitjaks.

Naiste kolmikhüppes sündis maailmarekord. Kogu võistluse uue tippmargiga flirtinud Yulimar Rojas (Venezuela) suutis ideaalse hüppe kokku panna kuuendas voorus, tulemus oli 15.67. Seni hoidis maailmarekordit 1995. aastast enda käes ukrainlanna Inessa Kravets (15.50).

Lisaks sai Rojas kirja 15.41 ja 15.25. Hõbeda võitis 15.01-ga Portugali rekordi hüpanud Patricia Mamona, pronks läks Hispaania rekordit uuendanud Ana Peleteirole (14.87).

Naiste kolmikhüppe medalikolmik.

Meeste kõrgushüppes läksid kuldmedalid Katari esindajale Mutaz Essa Barshimile ja itaallasele Gianmarco Tamberile. Mõlemad ületasid 2.37. Sama kõrgus läks kirja ka valgevenelasele Maksim Nedasekaule, aga kui Barshim ja Tamberi ei teinud kuni 2.37-ni ühtegi eksimust, siis tema ajas varasematel kõrgustel kahel korral lati maha.

Pikemalt loe võistluste kohta blogist: