2016. aasta Rio olümpiamängudel võitis Murphy nii 100 kui 200 m seliliujumises kuldmedali. Jaapanis pidi ta aga mõlemal distantsil Venemaa sportlase Rõlovi paremust tunnistama.

Vahetult pärast 200 m finaali uuris üks ajakirjanik ameeriklaselt, kas ta tunneb finaalide pärast muret, pidades silmas just dopingut. "Mul on peas 15 mõtet, millest 13 tooksid mulle suure jama kaela," vahendas Reuters Murphy sõnu.

"On nagu on. Püüan sellele mitte mõelda. See on läbi aasta olnud vaimselt üsna suur koorem, kui mõtlen, et ujun võistlusel, mis ilmselt polnud päris puhas," viskas ujuja teravad kahtlused üles.

Hilisemal pressikonverentsil täpsustas aga Murphy, et ei pidanud eraldi silmas Rõlovit, vaid tundis muret ujumise üldise seisu osas. "Tahan selgitada, et ma ei soovinud kedagi süüdistada," rääkis Murphy, kes seejärel õnnitles Rõlovit ja pronksmedali võitnud britti Luke Greenbacki. "Nad on mõlemad väga talendikad ujujad."

Rõlov rääkis pressikonverentsil, et oli Murphy algsest sõnavõtust üllatunud. "Ma käin alati dopingukontrollis. Ma ei andestaks endale, kui tarbiksin midagi," kommenteeris 24-aastane venelane, kes Tokyost võitnud lisaks kahele kullale ka hõbeda 4 x 200 m vabaltujumises. "Ma ei tea, kuidas sellele reageerida. Mind pole varem milleski süüdistatud."