Kohtumine ei alanud Eesti koondise jaoks hästi – esimese kaheksa minutiga suudeti visata vaid üks värav, kui täpne oli HC Tabasalu pallur Gertu Jõhvikas.

Lätlannadel oli heas hoos Sandra Brikmane ning külalised haarasid 6:1 edu. SK Reval-Spordi Alina Karzubova realiseeris üheksandal minutil karistusviske ja Eesti võrdustas mängupildi.

Lähemale kui kolm väravat avapoolajal siiski ei saadud. Lõpuminutil tegi talllinlanna Marta Vinogradova seisuks 10:5 ja tema klubikaaslane Reval-Spordist, Darja Belokurova tõrjus vastaste karistusviske. Teine pooltund algas samuti võrdselt ning 38. minutil oli Eesti kaotusseisus 13:18.

Siis tegi Läti aga kümne minutiga 6:0 vahespurdi, kallutades kohtumise lõplikult enda kasuks. Eesti ei andnud alla ja võitles lõpuni. Mitu karistusviset realiseeris tapalanna Karina Kuul, hästi tabas ka koondise pesamuna, alles 15-aastane Aleksandra-Jennifer Mednikova Aruküla SK-st. Lõpuvile kõlades tuli siiski tunnistada lõunanaabrite 29:21 paremust.

Laupäeval kohtutakse Kristiine spordihoones uuesti, mäng algab kell 11. Eestlannade kasuks viskas Kuul täna viis, Karzubova neli, Elle-Liis Liivas kolm ning Jõhvikas ja Mednikova kaks väravat. Vinogradova, Angelina Samoylova, Beata Gajevskaja Inga Bušina ja Laura Kärner lisasid ühe tabamuse. Kohtumise resultatiivseim oli Brikmane seitsme väravaga.

"Esimese asjana tahaks kohe rõhutada, kui meeletult tähtis oli see mäng. Oleme ju laagreid teinud ja kõvasti harjutanud, aga selle koosseisuga pole ühtki mängu peetud. Kohtumine valgustas nii mängijaid kui treenereid," sõnas Eesti koondise abitreener Ragnar Põldma.

"Algul ei saanud vedama, aga kui koostöö toimima hakkas, läks mängupilt iga minutiga paremaks. Kahjuks tuli ka teise poolaja algul väike mõõn sisse. Tüdrukud mängisid välja palju häid viskekohti, aga närv oli ilmselt sees ja palli väravasse ei saanud. Esimesed pinged on nüüd maas ja homme tuleb kindlasti palju parem esitus," kinnitas Põldma.