Vititin pole niisugust meediatähelepanu, nagu talle alates Nabi dopinguskandaalist osaks on saanud, varem kogenud. 2019. aastal osales ta kreeka-rooma maadluse täiskasvanute EM-il, kus jõudis välja pronksimatšini ning sai lõpuks viienda koha ning samal aastal käis ka Minskis Euroopa mängudel, kuid olümpiamängudest ei osanud 23-aastane Kehtna juurtega raskekaalu vägilane unistada.

"Kusjuures ei osanud küll, jah, aga unistused täituvad! Nüüd olen selle mõttega juba harjunud, et siin olen. Rahu on sees ja kõik on korras," rääkis Vititin Eesti ajakirjanikele Tokyo olümpiakülas.

Vititini võimalustest jaanuaris positiivsest dopinguproovist (letrosool) teada saanud Heiki Nabi asemel olümpiale pääseda hakati rääkima juba kevadel, kuid lõplik kinnitus tuli juuni viimastel päevadel, kui Vititin oli koos Nabiga Bulgaarias treeninglaagris kui tema treeningparter. Päeva pealt sai aga sparringupartnerist ise olümpiamaadleja.

"Mäletan seda hetke küll. Olin natuke šokis. Eelkõige oli mul kahju Heiki pärast. Olime tol hetkel Heikiga koos Bulgaaria laagris. Saame omavahel hästi läbi," sõnas Vititin.

Bulgaaria laagrile järgnes veel üks laager Leedus, kus Vititin sai maadelda ka olümpial osalevate meestega.

"Arvan, et olen praegu oma kahe aasta parimas vormis. Tunne on hea. Matšid olümpial osalevate maadlejatega on läinud enam-vähem okeilt - selle järgi ma järeldangi, et vorm on ka okei," rääkis Vititin, kelle viimane võistlusmatš jääb 2019. aasta suvesse. Kaheaastane paus oli tingitud õlavigastusest.

"Trenni olen saanud teha. Matitreeningu osakaal oli väiksem, jõusaali osakaal suurem. Kuidas see paus mentaalselt mõjunud on, ei oska öelda. Kui matile läheme, siis näeb!"

Olümpiakülla saabus Vititin 25. juulil. Võistlussaaliga ta veel tutvunud ei ole. "Jõusaal on siin külas olemas, bussiga saab maadlussaali, mis on ainult treeningsaal. Areeni ennast näen arvatavasti alles 1. augustil," sõnas ta.

Olümpiavõistluse eesmärkidest rääkides ütles Vititin: "Põhiline fookus on kolme aasta pärast toimuval Pariisi olümpial. Muidugi annan endast kõik välja, mis sees on."

Maadlusvõistluse veerandfinaalid ja poolfinaalid on kavas pühapäeval (algus Eesti aja järgi kell 5 varahommikul), medalimatšid esmaspäeval.