"Praegu ei luba midagi. Võtan väikse pausi, et taastuda vaimselt ja füüsiliselt, lihtsalt purjetamismaailmast suurvõistluste mõttes puhata. Eesti mõttes teen seda hobina ikka, sest armastan seda ala, aga just võistluspingest on pausi vaja," rääkis Puusta päev peale põhisvõistlust olümpiakülas.

RS:X klassi medalisõit toimub homme. Puusta seda otse ilmselt ei näe, sest on siis juba lennukis ja teel koju, kuid vaatab kindlasti kordusest järgi.

"Kogu see grupp on mul väga head sõbrad. Vaatan põnevusega. Kõige rohkem hoian pöialt Emma Wilsonile Inglismaalt (hoiab hiinlanna Yunxiu Lu järel teist kohta - toim), sest olime temaga talvel Portugalis samas treeninggrupis - mina, inglanna, taanlanna [Lærke Buhl-Hansen] ja iisraellanna [Katy Spychakov]," ütles Puusta.

Ingrid Puusta Tokyo olümpial.

Puusta tulemused üksikute sõitude kaupa olid Tokyo olümpiaregatil 15., 12., 16., 10., 14., 17., 17., 17., 17., 18. ja 15., mis halvima tulemuse maha arvestamisel andsid kokku 166 kohapunkti. Viimasena pääses medalisõitu brasiillanna Patricia Freitas 117 netopunktiga.

"Raske nädal oli minu jaoks. Kõik neli võistluspäeva olid väga erinevad. Alguses oli vaikset tuult, ülejäänud päevadel väga lentsiv ja pagiline meretuul. Oli ka suurt lainet. Kahjuks alustasin hästi ebakindlalt ega olnud ilmselt vaimselt esimeseks päevaks valmis, tegin paar prohmakat. Proovisin end vaimselt kokku võtta ja järgnevatel päevadel paremini sõita ja paar sõitu olid suht okeid, aga ei leidnud kuidagi seda kiirust ja kõrgust, mis mul tavaliselt on olnud. Seetõttu oli ka hästi raske teha otsuseid, mida ise tahan teha. Kui jääd teistele alla, on võimatu minna parema tuule kätte, kuhu sa minna tahad. Sellepärast tuli hooaja kõige kehvem tulemus. Olen tegelikult minu ees lõpetanud paarist konkurendist igal võistlusel ees olnud," võttis Puusta oma olümpia kokku.

"Tean ja tunnen, et olen tegelikult parem sõitja - seepärast on seda natuke raske aktsepteerida. Ajastasin lihtsalt vormi valesti."

Tokyo olümpia aasta võrra edasi lükkamine ei mõjunud juba 2018. aasta MM-il normi täitnud Puustale sugugi hästi. "Mina olin, jah, eelmiseks aastaks valmis. Mulle mõjus üks lisa-aasta selle varustusega sõitmist natuke raskelt," tunnistas ta.

Uue Foil-klassi purjelauaga sõitmist naudib Puusta aga väga: "Olen seda harjutanud vähe, pigem hobi korras, kui aega on, ning ühel suurvõistlusel eelmisel aastal (2020 maailmamängud Garda järvel), aga kui koju lähen, siis kindlasti sõidan - see on väga lahe foiliv alus. Tuleb veel juurde õppida, kuidas sellega tehniliselt sõita ning kuidas seda minu kaalule ja pikkusele seadistada."

Pekingis esimest korda olümpiakavas olnud RS:X klass jääb aga unustusse. Puusta pole veel otsustanud, mida oma varustusega teeb. Võimalik, et annab muuseumisse, aga välistatud pole ka maha müümine.
Ingrid Puusta 2020. aasta iQFOIL klassi maailmamängudel.