Kontinendi meistrivõistlused toimuvad traditsioonilise valemi järgi: alagrupimängud kahes neljast meeskonnast koosnevas grupis ja edasised play-off-mängud tugevaimatele. Grupi A moodustasid Tai (võistluse võõrustaja), Usbekistan, Mosambiik ja Kosovo, gruppi B sattusid Iraan, Egiptus, Tadžikistan ning Leedu.

Grupis A algasid võistlused Usbekistani ja Kosovo vahelise mänguga, mille võitu said tähistada kogenumad jalgpallurid Kesk-Aasiast (6 : 3). Esimese vooru teises mängus murdsid turniiri võõrustajad võitluses Mosambiigi vastupanu (6 : 4). Grupis В alustasid Iraan ja Egiptus etteasteid „kuivade” võitudega, kuid kui iraanlased kogu turniiri favoriitidena said jagu leedukatest (5 : 0), siis egiptlased suutsid vaevu säilitada positiivse tulemuse mängus Tadžikistaniga (1 : 0).

Teisel päeval toimus senise turniiri suurim lammutamine: Mosambiigil ei õnnestunud teha pooltki sellest, mis neil õnnestus avamängus Tai vastu, tulemusena said aafriklased tugevalt tappa Usbekistani käest (0 : 10). Grupi A teises mängus aga toimus väike sensatsioon: Kosovo koondis mitte üksnes ei mänginud väärikalt Tai vastu, vaid suutis võõrustajalt lausa punkte võtta, lõpetades mängu viigiga (6 : 6). Veel ühe üllatuse juba grupis B tõid leedukad egiptlastele, mängides neid üle tulemusega 4 : 2 ja säilitades nii grupist edasipääsemise võimalused. Grupi B teises mängus ei jätnud Iraan taas vastasele šansse – Tadžikistan lammutati tulemusega 7 : 0, mis tagas iraanlastele grupist edasipääsu.

Alagrupimängude viimasel päeval rebis Tai mängus Usbekistani vastu endale välja grupi A võitja staatuse (4 : 3), Mosambiik aga saavutas esimese võidu, alistades Kosovo tulemusega 2 : 1. Seega suutsid Tai ja Usbekistan järgmisesse etappi siseneda, Mosambiik lõpetas alagrupimängud kolmandana, kosovolased jäid viimaseks.

Iraani esimene koht grupis B enne kolmandat vooru oli võrdlemisi kindel, kuid favoriidid siiski eksisid, kinkides Egiptusele viigi (2 : 2), millest piisas, et jääda teiseks. Grupist edasipääsemiseks oli leedukatel lihtsalt vaja Tadžikistanist võitu saada, kuid otsustav mäng ei õnnestunud Balti meeskonnal üldse hästi – lüüasaamine tulemusega 2 : 9 ja viimane koht turniiritabelis.

Seega kohtuvad 29. juulil poolfinaalides Iraan ja Usbekistan, samuti Tai ning Egiptus, lisaks mängivad 29. juulil 7.–8. koha eest Leedu ja Kosovo, 30. juulil aga selgitavad Mosambiik ning Tadžikistan välja viienda koha omaniku.