14-aastasel Jefimoval käib 200 meetrit veel pisut üle jõu, mistap võttis ta eesmärgiks ujumist nautida. „Alustasin rahulikult, sest lõpp on mul tugev,” selgitas ta. „Esimesed 150 meetrit nautisin tõesti, kuid siis läks raskeks ja naudingut enam polnud.”

Kui Jefimova 100 m rinnuliujumises poofinaalis 16. koha sai, polnud ta esiti rahul, kuid nüüd leiab, et tegelikult ei olnud see sugugi halb tulemus. „Kogu aasta on olnud suurepärane – juunioride EM-i kuld, täiskasvanute EM-i finaal, olümpia poolfinaal... Olen igati rahul.”

Poolfinaali pääsuga sai Jefimova treener Henry Heinalt õiguse ujuda ka Eesti meistrivõistlustel. „Treener tahtis, et ma puhkaks, aga soovin lihtsalt kodustel võistlustel ujuda. Võtan rahulikult, kuid mõne distantsi panen täiega,” muigas Jefimova. „Siis tuleb puhkus – kümme päeva vette ei lähe. Ent sealtmaalt algab ettevalmistus Pariis olümpiaks.”

Ning, mis Jefimova kurvaks teeb, on see, et peab varsti taas kooli minema. „Tundus, nagu oleks eile koolipingis olnud ja kuu aja pärast tuleb jälle minna,” kurtis ta, et vaheaeg jäi maru lühikeseks.