Teadupoolest parandas Wilson USA-s Georgias isiklikku rekordit ootamatult lausa 0,34 sekundiga, ent pärast võistlust ilmnes, et staadionil puudus stardi infosüsteem, mistõttu ei saa rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) rekordit ratifitseerida. 9,84 oleks muu hulgas tähistanud ka Euroopa rekordit.

Wilson tõmbas endale ka pärast väidetavat imejooksu pahanduse kaela, sest Šveitsi ajaleht Tagesanzeiger avaldas selle nädala alguses video, kus Wilson treenib koos Raymond Stewartiga, kes kannab dopinguskandaali tõttu eluaegset tegutsemiskeeldu. Wilson sõnas enda kaitseks, et kohtus Stewartiga juhuslikult ega teadnud tema keelust midagi.

Nüüd on aga selge, et 30-aastane Jamaical sündinud Wilson, kes oleks pidanud Tokyo olümpiamängudel osalema nii 100 kui ka 200 meetri jooksus, seda ei tee. Rahvusvaheline spordi arbitraažikohus (CAS) otsustas, et talle aprillis määratud võistluskeeld, mis vahepeal ajutiselt tühistati, hakkab siiski kehtima.

Aprillis leiti Wilsoni võistlusvälisest dopinguproovist anaboolse steroidi trenbolone'i jälgi. Sportlane väitis, et aine võis tema kehasse sattuda sellega saastunud liha süües, ning Šveitsi olümpiakomitee otsustas juuli alguses tema võistluskeelu esialgse õiguskaitse raames tühistada. Rahvusvaheline kergejõustikuliit kaebas otsuse aga CAS-i, kust tuli nüüd Wilsoni jaoks süüdimõistev otsus.