Kivioja edastas oma kommentaarid Eesti Olümpiakomitee ametnike vahendusel. Eesti ajakirjanike ette ta võistluspaigas ei ilmunud, kuigi teda oodati intervjuude tsoonis katkestamise hetkest alates kaks tundi ning otsiti mööda sportlaste ala taga nii treeneri, vabatahtlike kui ka kohalike pressiametnike poolt. Treener Paulo Sousa ja EOK vahendusel edastati ajakirjanikele, et Kivioja ei tunne end hästi ja ei soovi välja rääkima tulla.

Kivioja sõnul on aga juhtunud arusaamatus. „Ma ei jooksnud kellegi ees ära. Palun väga vabandust nende ajakirjanike ees, kes mind ootasid. Kui meid raja pealt maha võeti, pidime ootama, kuni võistlus läbi saab, ja siis meid viidi autoga sportlaste alale. Ma ei käinud läbi intervjuualalt, sest ma ei teadnud, et keegi mind ootab. Minu treener saadi kätte, et kommentaar anda. Palun vabandust. Muidugi ma olen pettunud, aga kommentaari peab ikkagi andma,” selgitas 28-aastane rakverelanna.

Küsimusele, mis siis 1,5 km ujumisdistantsil ikkagi juhtus, et ta viimasena veest väljus, vastas Kivioja: „Sellele on raske vastata, mis täpselt juhtus. Kuskil 800-900 meetri peal olin veel grupiga kontaktis, aga siis läks tempo veel rohkem üles ja ma ei suutnud sellega kaasa minna. Kui vahe tekkis, siis see lihtsalt kärises. Mul polnud enam midagi teha, et seda tagasi teha. Rattas olid tingimused niivõrd rasked, et tuulega üksi võidelda oli väga raske. Kahjuks oli täna väga suur ebaõnnestumine. Ma tõesti võitlesin lõpuni. Muidugi olen väga pettunud, aga loodetavasti saan sellest kiiresti üle ja liigume edasi.”

Kivioja lisas, et ettevalmistus võistluseks kulges muidu kenasti ning ka ajavahega kohanemisel polnud suuri tagasilööke. „Mu ettevalmistus läks hästi, tundsin end igal alal hästi. Ma ei osanud aimata, et võib olla nii kehv päev. Valmistusime muidugi teisteks tingimusteks, mis meid täna ees ootasid – ootasime kuuma, väga raskeid tingimusi selles mõttes, aga meil oli pigem külm, vihm, tuul. See tegi sellest võistlusest midagi hoopis teist, kui me ootasime. See oli väga raske võistlus kõigile. 20 naist ei lõpetanud, see on uskumatu!” lausus ta.

Tokyo olümpia triatlonivõistlus algas harjumuspäratult vara, kell 6.45, sest kardeti kuuma ilma. Tegelikult võisteldi aga vihmastes ja tuulistes tingimustes. Kivioja ärkas täna juba kell 2.50. „Selles mõttes polnud hullu, et me olime seda graafikut mõnda aega harjutanud. Praegu ootan küll normaalse inimese graafiku juurde tagasi minemist,” sõnas Kivioja, kes võeti rajalt maha enne 30 km vaheajapunkti jõudmist.

„Mootorrattur sõitis kõrvale ja ütles, et peatuge – liidrid tulevad. Tegelikult ma juba tagant nägin. Olin selleks sellel hetkel valmis,” ütles ta saatusliku hetke kohta.