„Töö pole veel tehtud,” tunnistas ta. „Õhtul vaatame, mis saab. Lähme võitlema. Võidab see, kelle vaim on värskem.”

Tark käik oli panna esimeses matšis Poola vastu ankrunaiseks Julia Beljajeva, mitte Katrina Lehis, nagu viimasel ajal tavaks. Beljajeva suutis ühetorkelist eduseisu mitte ainult hoida, vaid ka kasvatada. Võit tuli 28 : 26.

„Lehisel oli individuaalturniirist väsimus sees,” selgitas Kaaberma. „Teisalt pole meil kindlat ankrunaist välja kujunenud, nagu oli omal ajal Irina Embrich. Oleme turniiridel kasutanud viimases vahetuses kõiki tüdrukuid. Viimane aasta on olnud nullaasta ja kellelgi pole kogemust viimast matši vehelda.”

Lahing Poolaga oli Kaaberma sõnul närviline, nagu olümpia esimene matš ikka. „Olid hetked, kui asjale pihta ei saadud, kuid me ei andnud kaotusseisus alla ja tänu vaimule ja klassile panime end maksma.”

Poolfinaal Itaalia vastu tundus olevat kindel võit, kuid Kaaberma sõnul sai näha, kuidas eduseis sulab. „Olime 11 torkega ees, kuid siis läksid asjad lappama. Vehklemisel võib samuti pilt tasku minna – vastane tuleb ja torkab tuleb ja torkab ja sul on raske end leida.” Kaaberma vihjas sellele, et Beljajeva andis ära eelviimases minimatšis viis torget, kuid neljatorkelisest eduseisust Lehisel piisas, et võit koju tuua.”

Finaal toimub nelja ja poole tunni pärast. Kaaberma sõnul olümpiakülla ei minda, puhatakse vehklemishallis, siis tehakse soojendus ja minnakse kulla nimel võitlema.

„Kui Rios oli kolm koondist, kes medali võitsid, teistest üle, siis siin on kõik võrdsed, Hongkong on ehk veidi nõrgem, ja kõik võimelised võitma,” rääkis Kaaberma.

Tõdemusele, et tähtis on enne finaali mitte läbi põleda, vastas Kaaberma muigelsui: „Enam pole midagi põleda, kõik, mis võimalik on juba läbi põletud.”

Üks ülesanne on Kaabermal veel. Tal tuleb Embrich finaalis ühel hetkel vehklemisrajale saata, sest muidu jääb 41-aastane vanameister medalist ilma. „Ta tuleb sisse panna jah,” kinnitas Kaaberma.