"Peale hiinlasega kohtumist lõi mul vana vigastus vasakul jalalabal välja, mis segas tänast mängu päris tugevalt. See valmistab erilist pettumust. Oleks võinud tervis vastu pidada. Vastane oli muidugi tugev. Mul oli väga raske end käima saada," tõdes Must.

"Mul on viimasel poolteisel aastal ürpis vähe võistluskogemust, lisaks veel mõned terviseprobleemid, millest enamus hakkasid pihta peale koroonat (Must nakatus veebruaris koroonaviirusesse - G.L.). Pole leidnud sellist mängukindlust, et maailma parimaid võita. Selline on hetkeseis, midagi pole teha. Muidugi valmistab see pettumust. Ma ei saa öelda, et see naeru näole toob."

Mustal ei vedanud Jaapanis üldse. Väiksematel turniiridel võivad hea loosi korral vastased ring-ringilt tugevamaks minna, olümpial tuli aga kohe rinda pista ühe turniiri suurfavoriidiga. "Üleeile ei olnud mul varianti ka. Väga raske situatsioon: mängisin esimeses mängus kohe maailma tipu vastu. Vajanuksin alustuseks käimasaamismängu, aga kohe tuli üks kõvemaid vendi vastu," meenutas Must üleeilset kohtumist, mille ta kaotas 10 : 21, 9 : 21.

"Täna tahtsin hästi mängida ja võita, aga põlesin veits läbi. Olen seda vigastust, mis tuleb ja läheb, olümpial tundnud päris tugevalt. Hiinlase vastu see ei takistanud, hispaanlase vastu mängides lõi aga enesekindluse kõikuma."

Küsimusele "Mis edasi?" vastas Must, et on sihiks võtnud ka 2024. aasta Pariisi olümpiale pääsemise. "Edasi tuleb päris huvitav periood. Olen otsustanud edasi mängida. Praeguse seisuga näen, et võiksin olla võimeline kolme aasta pärast Pariisi olümpiale jõudma. See nõuab teatud vaheetappe. Lähen nüüd koju ja mõtisklen, kuidas elukorraldus ja treeningud nii paika panna, et toimuks areng igas liinis."

Täna tuleb sulgpallihallis väljakule veel Kristin Kuuba, kes peab Eesti aja järgi kell 12.40 oma teise alagrupimängu tailanna Busanan Ongbamrungphani (BWF 13.) vastu. Avamängu peruulanna Daniela Maciase vastu eile võitis. Seega on Kuuba jaoks mängus alagrupi esikoht ja edasipääs veerandfinaali.