Kehakaalus kuni 100 kg osalev Minaškin kohtub esimeses ringis mongoli Otgonbaatar Lkhagvasureniga, kes võitis 2018. aasta MM-il pronksi.

„Pole varem temaga maadelnud,” sõnas Minaškin.„Ta maadleb vasakult poolt, mis sobib mulle rohkem. Mongoollased ei maadle klassikalist judot, vaid teistmoodi. Päris huvitav matš peaks tulema. Kõige tähtsam on peas kinni. Töö on juba tehtud, nüüd tuleb hästi magada, hästi keskenduda ja kui tatamil maksimum anda, võib tulla tulemus ka.”

Minaškin aklimatiseerus Jaapani linnas Sakus, kus oli olnud suurepärane. „Viibisin seal teist korda ja teadsin juba, kus on mis. Ent siis polnud koroonapiiranguid, saime ringi käia. Nüüd ainul treeningud, söökla, hotellituba ja nii kümme päeva.”

Sakus oli ka ärev päev, kui Epp Mäe treener Ahto Raska valepositiivse koroonaproovi andis. „Oli hirm, et teistegi proov on positiivne ja siis võib olümpia ära jääda. Pinge oli sees, aga siis andis Ahto kaks negatiivset testi ja kõik sai korda.”

Minaškin põdes koroona läbi eelmise aasta lõpus. „Vorm oli enne seda väga hea ja lootsin Katari turniirilt korralikku tulebust, kuid haigestudes pidin kaks nädalat isolatsioonis olema ja see võttis palju ära. Läksin seejärel Türki laagrisse ning seal oli alguses nii raske, et mõtlesin: süda lõpetab töötamise ära. Kahe kuu pärast oli vorm õnneks taas hea.”