Läti 3x3 korvpalli meeskond alustas Tokyo olümpiamängude turniiri hästi. Kahe päeva järel oli neil kolm võitu ja üks kaotus. Kuid esmaspäeval saadi kaela külm dušš. Esmalt jäädi alla võimsale Serbiale, hilisõhtul aga ka ilmselgelt halva üllatusena ka Venemaale. Lätlaste unistus olümpiamedalist püsib siiski elus.

Kõik saab klaariks teisipäeval, kui Läti kohtub alagrupiturniiri viimases mängus Hollandiga. Teoreetiliselt on võimalik veel pääseda kahe tugevama hulka, mis viib otse poolfinaali, kuid väga halbade asjade kokkulangemise korral on võimalik isegi veerandfinaalist välja jääda.

Pärast Venemaalt saadud kaotust oli lätlased enda peale pahased. „Peame hommikusöögiks rohkem mune sööma. Me ei saa kuidagi viskeid sisse," nentis Nauris Miezis Läti Delfile. Selle mehe sõnadel on kaalu, tegemist on 3x3 korvpalli maailma reitingu esinumbriga. „See polnud meie päev, kuid see tuleb unustada. Turniir pole veel läbi. Homme on mäng, siis on näha, mis edasi saab," lisas meeskonna kogenud kapten Agnis Cavars.

Läti koondise suures mängus püsimises pole midagi üllatavat. Kõik neli mängijat asuvad 3x3 maailma edetabeli tipus. Miezisest oli juba juttu. Edgars Kruminš on tabelis 6., Karlis Lasmanis 7. ning Cavars 11. Selline seltskond ei saagi mõtelda vähemast kui medal.

Eestlaste jaoks on nelikust kõige tuttavam 35-aastane Kruminš, kes mängis oma saalikorvpalluri karjääri kaks viimast hooaega piirilinna Valga meeskonnas ning oli üks tiimi liidritest. Oma viimasel hooajal viskas ta keskmiselt mängus 12 punkti. Tema kolmeste tabavus oli 34,5%. Enne Valgaga liitumist pallis ta Jelgavs ja Valmieras. Saalikorvpalliga tegi Kruminš lõpparve 2016. aasta kevadel.

Teine vanameister, samuti 35-aastane Cavars oli koos tennisist Jelena Ostapenkoga olümpiamängude avamisel Läti lipukandja. Saalikorvpalli on ta mänginud Lätis ja kaks hooaega Rootsi meistriliigas. Klassikalisele korvpallile tõmbas temagi joone alla viis aastat tagasi.

27-aastane Lasmanis mängis Eesti Läti liigas veel kaks hooaega tagasi, kuuludes liiga keskmiku Jurmala ridadesse. Enne seda pallis ta kaks hooaega Liepajas.

30-aastase Nauris Miezise saalikorvpalli teenistusleht on kõige lühem. Läti meistriliiga tasemel on ta pallinud kolm hooaeg, viimati viis aastat tagasi.